28 Ağustos 2013 Çarşamba

ÇÖREK OTLU KABAK SALATASI


    Hava sıcaklıkları artmışken canımızın yemekten daha ziyade hafif iç serinletici ve mideyi fazla yormayan yiyecekleri tercih ediyoruz ki bu konuda üretilen alternatifler sınır tanımıyor...Denemeye fırsat bulduklarımızın hemen hemen hepsi testten büyük bir zafer kazanarak geçiyor....
  Kabak salatası da testi geçenlerden biri :)....içine isteğe bağlı olarak yağ eklenmesi ise yağsız yiyecekleri tercih edenlere,diyet yapanlara veya ağır bir öğlen yemeği menüsü geçirenlere akşam yemeği için  hafif bir çeşit...Tercih tamamen size kalmış.....Heleki sebzenin  kabak olması benim gibi  kabak kolik olanlar için vazgeçilmez bir tercih...
 

ÇÖREK OTLU KABAK SALATASI
2 tane yemeklik kabak
1 kase yoğurt
1diş sarımsak
tuz,üzeri için çörek otu
isteğe bağlı sıvıyağ ve kırmızı toz biber
   Kabakların kabukları soyulup fazla küçük olmayan küpler halinde doğranır...Bir tencereye su koyup (ben bir miktar sıvıyağ  ekledim haşlama suyuna) kabakları ekleyip içine tuz atıp orta ateş üzerinde haşlanır.Kabaklar yumuşayınca  tel süzgeç üzerinde bırakılıp   süzülür.Derin bir kasede yoğurt,sarımsak rendesi ve çok az tuz ilave edip çırpılır.İçine kabakları ekleyerek karıştırılır ve servis tabağına alınarak üzerine çörek otu serpilir.Eğer arzu ederseniz üzerine zeytin yağı gezdirebilirsiniz veya sıvıyağı kırmızı toz biberle kızdırıp gezdirebilirsiniz.Veya benim yaptığım gibi haşlama suyuna sıvıyağ ekleyebilirsiniz..Tamamen yağsız da  yapabilirsiniz Salatanızı ...Denemek için geç kalmayın hanımlar...Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder