28 Ağustos 2013 Çarşamba

BİBER KAVURMASI

  Bizim evin sabah kahvaltılarını şenlendiren bir menü biber kavurması..Bazende üzerine sarmısaklı yoğurt ekleyerek akşam yemeği soframızı şenlendiriyoruz.Arzu ettiğiniz biber çeşidi ile yapabilirsiniz ...Dolmalık biber,çarliston biber
sivri biber,buralarda domates biber diye adlandırılan bir çeşit varki bol etli bir biber çeşidi olması nedeniyle benim tercihim ondan yana...Hangisini arzu ederseniz yapın ama mutlaka deneyin ki birçoğumuzun bildiği bir kavurma...





Yapılışı: :Kullanabileceğiniz kadar Biberi bir tavaya tohum yataklarını çıkararak doğranır.Üzerine sıvıyağ ekleyerek ki eğer yağlı seviyorsanız yağını fazla ilave ederek normal yapacaksanız yemeklere kattığımız kadar yağ ilavesi yaparak ve tuz katarak ocak üzerine alınır.Orta hararetli ocak üzerinde tavanın kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak biberler kızartılır.Bu arada bol domatesli seviyorsanız domates sayısını arttırabilirsiniz 3 veya 4 tane domatesin kabuklarını soyup fazla iri olmayacak şekilde doğrayıp kızaran biberlerin üzerine ilave ederek kavurma işlemine devam edilir.
   Domatesler yumuşayınca ocağın altı kapatılarak birazda kendi buharında pişmesi sağlanır.Sizi rahatsız etmiyorsa çok çok az sarımsak tozu ilave edebilirsiniz.Susuz seviyarsanız domateslerin suyu tamamen çekilene kadar kavrulur...
  Akşam yemeği sofrasına yapacak olursanız içine 2 veya 3 diş sarımsak doğrayarak ilave edip servis tabağına aldıktan sonra üzerine çok az tuzla çırpılmış yoğurt ekleyebilirsiniz
                                                                                                              Afiyet olsun........
             





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder