11 Haziran 2013 Salı

PATLICAN KAVURMA



ister sabah kahvaltısında ,isterseniz akşam yemeğinizde yoğurtlu veya sade nasıl arzu ederseniz yaz aylarının vazgeçilmezi.....Patlıcan kavurma

PATLICAN KAVURMA
3 tane orta boy patlıcanın kabuklarını tamamen soyup parmak büyüklüğünde doğrayıp yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz.Yıkayıp sularının süzülmesi için makarna süzgeci veya bir havlu üzerine bırakıyoruz.Yayvan bir tencereye sıvıyağ koyup önce patlıcanları kavuruyoruz ..2 diş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.Renk değiştirmeye başlayınca orta kalınlıkta doğradığımız çarliston veya sivri biberi ,ve kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız 3 tane domatesi
ve tuzunu ekliyoruz.domatesler suyunu çekene kadar kavurup yarım çay bardağı sıcak su ekleyip çok kısık ateşte ki su yetersiz gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz ,pişiriyoruz.....Sarımsaklı ve çok ince doğranmış dereotlu yoğurt hazırlayıp servis ediyoruz.....Afiyet olsun...

NOT:Akşam yemeği için yapacaksam içine bir tane küçük kuru soğan ilave ediyorum..Sabah kahvaltısı için yaparsam tarif ettiğim şekilde yapıyorum....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder