7 Haziran 2013 Cuma

ALT ÜST BÖREĞİ ( TAVA BÖREĞİ)


Bazen sabah kahvaltısı geç yapılır.Öğlen yemeği atlanır..Akşama doğru hafif  öğlen yemeği tarzında bir yemek yenir.Sonrada akşam saat dokuz gibi iç kıyılmaya başlanır ağır bir yemek menüsü olmayacağına göre ne yapsam diye hiç düşünmeyin...Birde 1 kilo yufka aldınız 3 tanesiyle yine bloğumda tarifini verdiğim Kolay Börek yaptınız  3 tane yufkada buzdolabında bekliyor ne yapsam diye hiç düşünmeyin...Hem pratik hem ekonumik hemde çok çok lezzetli bir tarif..Böreğin tadına bakan kızımın yorumu ..-Anne kızgın kumlardan serin sulara atlar gibi :) Hele bir de o kaşar tadı insanın ağzına geliyor ya bambaşka birşey.
 Eşimin yorumu -Çok lezzetli..harika birşey bu...Birde ocak üstünde piştiği için hem çabuk hem de sıcacık ve lezzetli....yani Eyvah Misafir Geldi!!!! Modunda ...yani iç kıyılmalarına,ani gelen misafirlerimize ve sabah kahvaltılarına şiddetle tavsiye edilir.
  Bazen dolaştığım siteler de çok uzunca yazılar okurum blog yazarlığı işine başlamadan öncede sonrada ,hani yalvartmak istercesine hadi be Admin yaz artık şu tarifi. :) demelerini isteyen insan sesleri duymak istiyorlarmış gibi gelirdi hep :) Şimdilik çok uzatmadan tariflerimi hemen vermeye çalışıyorum...Nasip olurda ilerde nasıl bilmiyorum ama şimdilik küçük notlar...
 Tamam tarif geldiiii......

ALT ÜST BÖREĞİ ( TAVA BÖREĞİ)
Malzeme:
3 tane yufka
2 tane yumurta
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
yarım su bardağı süt
5 yemek kaşığı yoğurt (benim yoğurdum suluydu )
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tane 26 cm çapında teflon tava (pilav tenceresi)

Yapılışı :
Tavanın altını tereyağı ile yağlayıp yufkanın birini yayıyoruz.Sos malzemelerini bir kapta çırpıyoruz.Yayılan yufkanın üzerine 2-3 kaşık sos döküp yayıyoruz.İkinci yufkayı parçalayarak diğer yufkanın üzerine yayıyoruz.Sos döküp sürdükten sonra kaşar peynirini yayıyoruz.Tekrar 3.yufkayı parçalayıp yaydıktan sonra sos döküyoruz ve kenarından taşan yufkaları tencerenin içine alarak çok kısık olmayan ocak üstünde tencerenin kapağı kapalı olarak kızarana kadar pişirilir.Altı kızarınca çevrilir ve diğer tarafı kızartılır.Dilimlenerek servis yapılır :))








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder