YUMURTALI MANTAR KAVURMASI
Malzeme:
500 gr mantar
1 tane kuru soğan
2 veya 3 tane yumurta
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
Mantarlar yıkanarak yarım ay şeklinde doğranır.yemeklik soğanı da doğrayıp bir tencerenin içine alarak ocağa koyun..Sıvıyağ ekleyip soğanları kavurun.Soğanlar pembeleşince mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun..Tuzunu ve karabiberini ilave edip bir kaç çevirdikten sonra 1 çay bardağı kadar kaynar su ilave edip mantarları iyice pişirin.Suyunu çekince yumurtaları bir kap içerisinde çırpıp mantarlara ilave ediyoruz.İyice karıştırıp yumurtanın parçalanmasını sağlıyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz...
PÜF NOKTASI:
1_Mantarları bol su altında yıkarsanız,mantarlar çok su çeker ve pişme esnasında çok su salar.
Malzeme:
500 gr mantar
1 tane kuru soğan
2 veya 3 tane yumurta
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
Mantarlar yıkanarak yarım ay şeklinde doğranır.yemeklik soğanı da doğrayıp bir tencerenin içine alarak ocağa koyun..Sıvıyağ ekleyip soğanları kavurun.Soğanlar pembeleşince mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun..Tuzunu ve karabiberini ilave edip bir kaç çevirdikten sonra 1 çay bardağı kadar kaynar su ilave edip mantarları iyice pişirin.Suyunu çekince yumurtaları bir kap içerisinde çırpıp mantarlara ilave ediyoruz.İyice karıştırıp yumurtanın parçalanmasını sağlıyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz...
PÜF NOKTASI:
1_Mantarları bol su altında yıkarsanız,mantarlar çok su çeker ve pişme esnasında çok su salar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder