ENGİNARLI TÜRLÜ.....
Artık iyiden iyiye havalar ısında Baharı göremeden direk yaza geçtiğimiz bu günlerde kış hazırlıkları yaparken buzluklara doldurduğumuz sebzeler tek tek eksilirken,kendini arkalara saklamış dün bir bamya poşeti bulmuştum ..bugünde şansıma enginar çıktı....Ah ne faydalı bir sebze .Say say bitmez..Şimdi Enginarın faydalarını saymaya başlarsanız diye aklınızdan bir düşünce geçti sanırım .Olduuuu ben tarife geçeyim :)
malzeme :
5 tane enginar
150 gr dana kuşbaşı
1 tane patates
1 tane küçük boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 tane soğan
sıvıyağ,tuz,karabiber
Çeyrek limon
Yapılışı:
Enginarlar üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek ocağa konur ve haşlanmaya bırakılır.Bu arada tuzu ve limonun suyu sıkıp orta ateş üzerinde yarı pişmiş olana kadar haşlanır.Enginarlar haşlanan sudan çıkarılıp bir tencereye dizilir.Haşlama suyunu dökmüyoruz.Bir kenarda bekletiyoruz
Bir tencereye sıvıyağ konularak zar büyüklüğünde doğradığımız etleri ilave edip,etler suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip kavurduktan sonra enginarların suyundan yarım su bardağı kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyunu çekince küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz.bezelyeyi de ekleyip bir iki çevirdikten sonra tuzunu ve baharatını atıp ocaktan alıyoruz.Tencereye koyduğumuz enginarların içine pay ederek ocağın altını tekrar yakıyoruz.Enginarları haşladığımız sudan 1 su bardağı alarak ocak üzerinde ki yemeğe ilave ediyoruz.Daha sonra yarım ayara alıp enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Böylelikle enginarları haşlarken kullandığımız suyu ziyan etmiyoruz....
Artık iyiden iyiye havalar ısında Baharı göremeden direk yaza geçtiğimiz bu günlerde kış hazırlıkları yaparken buzluklara doldurduğumuz sebzeler tek tek eksilirken,kendini arkalara saklamış dün bir bamya poşeti bulmuştum ..bugünde şansıma enginar çıktı....Ah ne faydalı bir sebze .Say say bitmez..Şimdi Enginarın faydalarını saymaya başlarsanız diye aklınızdan bir düşünce geçti sanırım .Olduuuu ben tarife geçeyim :)
malzeme :
5 tane enginar
150 gr dana kuşbaşı
1 tane patates
1 tane küçük boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 tane soğan
sıvıyağ,tuz,karabiber
Çeyrek limon
Yapılışı:
Enginarlar üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek ocağa konur ve haşlanmaya bırakılır.Bu arada tuzu ve limonun suyu sıkıp orta ateş üzerinde yarı pişmiş olana kadar haşlanır.Enginarlar haşlanan sudan çıkarılıp bir tencereye dizilir.Haşlama suyunu dökmüyoruz.Bir kenarda bekletiyoruz
Bir tencereye sıvıyağ konularak zar büyüklüğünde doğradığımız etleri ilave edip,etler suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip kavurduktan sonra enginarların suyundan yarım su bardağı kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyunu çekince küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz.bezelyeyi de ekleyip bir iki çevirdikten sonra tuzunu ve baharatını atıp ocaktan alıyoruz.Tencereye koyduğumuz enginarların içine pay ederek ocağın altını tekrar yakıyoruz.Enginarları haşladığımız sudan 1 su bardağı alarak ocak üzerinde ki yemeğe ilave ediyoruz.Daha sonra yarım ayara alıp enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Böylelikle enginarları haşlarken kullandığımız suyu ziyan etmiyoruz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder