YOĞURTLU PATLICAN KAVURMA
Havalar tam ısındığını belli etmesede birgün sıcak birgün soğuk şeklinde gidiyor...Nisan da geldi artık dondurucuda bulunan sebzeleri iyice bir temizliyelim diyorum ..Kış hazırlığı yaparken patlıcanları alacalı soyup fazla küçük olmayan küplere ayırarak tuzlu suda yarım saat bekletip bol kızgın yağda kızarttım...kağıt havlu üzerine çıkarıp fazlalık yağını aldırarak poşetlere ayırdım havasını aldığım poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp buzluğa kaldırdım...Hazırlık aşamasında yaptığım patlıcanlar sırasını bekliyorlar...bizede yapmak düşer fakat canımız içinde et olan bir patlıcan yemeği çekmedi...Eşim hem salata tarzı olsun hemde sulu olmayan yemek tarzı olsun değince anaaaaa eşim beni gizliden sınava tabi tutmuş benim haberim yok diye diye mutfağın yolunu tuttuk ama aklımda bir çeşit yok ...ÖSYM sorusu gibi valla :)) sen bu soruyu YÖK ten mi çaldın diyede eşime latife yaptım ama ne fayda içimde bir kaygı hadi o kadar söylenir misin sen ben 22 yıllık aşçıyım diye hadiiii buyur
buradan :))))Patlıcanla arası hiç de iyi olmayan eşimin gayesi beni yıldırmak aslında ...Lakin yılmak yok Filiz dedim kendi kendime madem soru soruldu bizde cevaplayalım dimi ama :))
Malzemeler :
2 adet patlıcan (kızartma şeklini yukarıda anlattım )
1 adet yeşil biber
2 tane domates
1 tane soğan
Yoğurt Sosu için :
1 kase yoğurt
1 tane salatalık
1 tane taze soğan
bir tutam dereotu
Elimdeki malzemeler bunlardı...Şakşuka tarzı bir yemek oldu yoğurtla güzel bir lezzet verdi.Yalnız bu cacığı sulu değil sulandırmadan servis yaptım..
Yapılışı :Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp tavaya alıyoruz çok az yağ ilave edip kavurmaya başlıyoruz içine yine küçük doğranmış sarımsak ilave ediyoruz.İnce doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.patlıcanları ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu ve biberini ekliyoruz.Ağzını kapatıp yemek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Altını kapatıp soğuması için bekliyoruz.
Diğer tarafta sulu olmayan yoğurdun içine bir diş sarımsak rendeliyoruz..Salatalığıda rendeliyoruz.Soğan ve dereotunu çok ince
doğrayıp hepsini birlikte karıştırıp yemeğin yanında servis ediyoruz.
Havalar tam ısındığını belli etmesede birgün sıcak birgün soğuk şeklinde gidiyor...Nisan da geldi artık dondurucuda bulunan sebzeleri iyice bir temizliyelim diyorum ..Kış hazırlığı yaparken patlıcanları alacalı soyup fazla küçük olmayan küplere ayırarak tuzlu suda yarım saat bekletip bol kızgın yağda kızarttım...kağıt havlu üzerine çıkarıp fazlalık yağını aldırarak poşetlere ayırdım havasını aldığım poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp buzluğa kaldırdım...Hazırlık aşamasında yaptığım patlıcanlar sırasını bekliyorlar...bizede yapmak düşer fakat canımız içinde et olan bir patlıcan yemeği çekmedi...Eşim hem salata tarzı olsun hemde sulu olmayan yemek tarzı olsun değince anaaaaa eşim beni gizliden sınava tabi tutmuş benim haberim yok diye diye mutfağın yolunu tuttuk ama aklımda bir çeşit yok ...ÖSYM sorusu gibi valla :)) sen bu soruyu YÖK ten mi çaldın diyede eşime latife yaptım ama ne fayda içimde bir kaygı hadi o kadar söylenir misin sen ben 22 yıllık aşçıyım diye hadiiii buyur
buradan :))))Patlıcanla arası hiç de iyi olmayan eşimin gayesi beni yıldırmak aslında ...Lakin yılmak yok Filiz dedim kendi kendime madem soru soruldu bizde cevaplayalım dimi ama :))
Malzemeler :
2 adet patlıcan (kızartma şeklini yukarıda anlattım )
1 adet yeşil biber
2 tane domates
1 tane soğan
Yoğurt Sosu için :
1 kase yoğurt
1 tane salatalık
1 tane taze soğan
bir tutam dereotu
Elimdeki malzemeler bunlardı...Şakşuka tarzı bir yemek oldu yoğurtla güzel bir lezzet verdi.Yalnız bu cacığı sulu değil sulandırmadan servis yaptım..
Yapılışı :Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp tavaya alıyoruz çok az yağ ilave edip kavurmaya başlıyoruz içine yine küçük doğranmış sarımsak ilave ediyoruz.İnce doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.patlıcanları ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu ve biberini ekliyoruz.Ağzını kapatıp yemek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Altını kapatıp soğuması için bekliyoruz.
Diğer tarafta sulu olmayan yoğurdun içine bir diş sarımsak rendeliyoruz..Salatalığıda rendeliyoruz.Soğan ve dereotunu çok ince
doğrayıp hepsini birlikte karıştırıp yemeğin yanında servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder