FINDIKLI PARFE
Bir gün aradan sonra tarifi verelim....Hazırlığınızı yapıp akşam yemekten sonra güzel bir tatlı şeçeneği...
MALZEME : 1 paket eti burçak bisküvi
1 paket kremşanti(ben 2 paket kullandım)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı hindistan cevizi ( bu malzeme tarifte yoktu ben ekledim )
1 su bardağına yakın bütün fındık
SOS İÇİN: 2 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu
YAPILIŞI : 1 su bardağı sütten 1/3 ni ayırıp kalan sütle krem şanti çırpılır.İçine bisküviler parçalanarak konur,fındık ve hindistan cevizi eklenir.Kalan sütle neskafe karıştırılıp harcın içine dökürülür ve hepsi birlikte iyice karıştırılır.Streçfilm sarılmış kabın içine dökülüp eşit miktarda yayılıp ağzı kapatılarak buzluğa kaldırılır.servis yapmadan 1 saat kadar önce buzluktan çıkarılr.Çikolata sosu hazırlanıp iyice soğutulur. Servis yapılacağı zaman çikolata sosu parfenin üzerine gezdirilip servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun....
MALZEME : 1 paket eti burçak bisküvi
1 paket kremşanti(ben 2 paket kullandım)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı hindistan cevizi ( bu malzeme tarifte yoktu ben ekledim )
1 su bardağına yakın bütün fındık
SOS İÇİN: 2 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu
YAPILIŞI : 1 su bardağı sütten 1/3 ni ayırıp kalan sütle krem şanti çırpılır.İçine bisküviler parçalanarak konur,fındık ve hindistan cevizi eklenir.Kalan sütle neskafe karıştırılıp harcın içine dökürülür ve hepsi birlikte iyice karıştırılır.Streçfilm sarılmış kabın içine dökülüp eşit miktarda yayılıp ağzı kapatılarak buzluğa kaldırılır.servis yapmadan 1 saat kadar önce buzluktan çıkarılr.Çikolata sosu hazırlanıp iyice soğutulur. Servis yapılacağı zaman çikolata sosu parfenin üzerine gezdirilip servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder