EKMEKLİ TAVUK FLETO
Bayat ekmeklerimi nasıl değerlendireyim diye düşünürken bu şekilde bir yemek çıktı ortaya ..tamamen bana ait bir yemek ...daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi çoğu zaman bir yemek adıyla başlıyorum yapılış seyrini değiştirerek yada malzeme ekleyip çıkararak çok farklı bir yemek çıkabiliyor ortaya..Özgür ruhlu olmak böyle birşey sanırım :)))) Yemek yapmaya başladığım zamanlar zerre tarif ölçüsünden şaşmaz,gram ölçü kaçırmazdım :)) yemeği mahvetmekten korkardım...Şimdi bakıyorumda ölçü ne kelime keşke içinde ki malzemelere sadık kalabilsem :)) Arada böyle güzel yemekler çıkabiliyor.....denemenizi tavsiye ederim....tarifi şöyle Malzeme :1 bütün kemiksiz tavukgöğüs ortadan ikiye ayrılır.tavuk göğüs yine ikiye bölünerek et dövücü ile çok ince olmayacak şekilde inceltilir.Fletolar önce una daha sonra çırpılmiş yumurtaya ve galeta ununa bulanarak bol sıvı yağda kızartılır.Kağıt havlu üzerine çıkarılıp fazla yağı alınır.Bayat ekmekler birer lokmalık doğranır. Yanmaz tavaya çok az tereyağı ve sıvıyağ konur ,tereyağı eriyince ekmekler ilave edilir.biraz kavrulup su ve çok azda tuz eklenerek birkere altüst yapılıp kapatılarak buharda suyun çekerek demlendirilir.(Ekmek parça parça olduğu için tam ölçü veremedim ama tam olmasada bir ekmeğe yakındı ki verdiğim tarif 5/6 kişilik.Suyun ölçüsüde 1/1,5 su bardağı kadar.) Servis tabağına ekmekler alınır üzerine dilimlenmiş tavuk filetoları dizilir.3 yemek kaşığı yoğurt ,1 ymk kaş.mayonez ve 1 tatlı kaş.hardal karıştırıp sos tavukların üzerine dökülerek yemeğe hazır hale getirilir:).Afiyet Olsun .....
Bayat ekmeklerimi nasıl değerlendireyim diye düşünürken bu şekilde bir yemek çıktı ortaya ..tamamen bana ait bir yemek ...daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi çoğu zaman bir yemek adıyla başlıyorum yapılış seyrini değiştirerek yada malzeme ekleyip çıkararak çok farklı bir yemek çıkabiliyor ortaya..Özgür ruhlu olmak böyle birşey sanırım :)))) Yemek yapmaya başladığım zamanlar zerre tarif ölçüsünden şaşmaz,gram ölçü kaçırmazdım :)) yemeği mahvetmekten korkardım...Şimdi bakıyorumda ölçü ne kelime keşke içinde ki malzemelere sadık kalabilsem :)) Arada böyle güzel yemekler çıkabiliyor.....denemenizi tavsiye ederim....tarifi şöyle Malzeme :1 bütün kemiksiz tavukgöğüs ortadan ikiye ayrılır.tavuk göğüs yine ikiye bölünerek et dövücü ile çok ince olmayacak şekilde inceltilir.Fletolar önce una daha sonra çırpılmiş yumurtaya ve galeta ununa bulanarak bol sıvı yağda kızartılır.Kağıt havlu üzerine çıkarılıp fazla yağı alınır.Bayat ekmekler birer lokmalık doğranır. Yanmaz tavaya çok az tereyağı ve sıvıyağ konur ,tereyağı eriyince ekmekler ilave edilir.biraz kavrulup su ve çok azda tuz eklenerek birkere altüst yapılıp kapatılarak buharda suyun çekerek demlendirilir.(Ekmek parça parça olduğu için tam ölçü veremedim ama tam olmasada bir ekmeğe yakındı ki verdiğim tarif 5/6 kişilik.Suyun ölçüsüde 1/1,5 su bardağı kadar.) Servis tabağına ekmekler alınır üzerine dilimlenmiş tavuk filetoları dizilir.3 yemek kaşığı yoğurt ,1 ymk kaş.mayonez ve 1 tatlı kaş.hardal karıştırıp sos tavukların üzerine dökülerek yemeğe hazır hale getirilir:).Afiyet Olsun .....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder