AY ÇÖREĞİ
Pastanelerde satılan ay çöreklerini hepimiz biliriz...Çok severek alıp yediğim bir çörekti...Tarifler bulunca deneme yanılma yöntemiyle en yakın olan tarifi yayonlıyorum...Tariflerimin içinde pastanelerde ki Ay Çöreğine en yakın tarif buydu...Ben ölçümü tam vereceğim ama bana göre tarçını biraz fazla geldi...Tercih sizlerin nasıl isterseniz öyle yapın..
Malzemeler : 125 gr. oda ısında margarin veya tereyağı
1 paket instant maya
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 tane yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı mahlep
İç Harcı için..Yarım paketten biraz fazla Bisküvi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı kakao
2 _3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
...İÇ malzemenin hepsini birlikte bir kapa koyup bisküviler ezilene kadar yoğuruyoruz.çörek sayısı kadar ayırıp uzun rulo yapıp bekletiyoruz.
Hamur malzemelerimden unu, mayayı ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz.Ortasını açıp diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğuruyoruz.Hiç mayalandırma işlemi yapmadan 15 parçaya böldüğüm hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kakaolu ruloları koyup sarıyoruz uçları ince ortası bonbeli şekiller yapıp fırın tepsisine koyuyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizip file badem serpip 175 dereceli fırında pişiriyoruz..
NOT:Fırını önceden ısıtmayın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder