RENKLİ BİBERLİ TAVUK KAVURMA
Uzun zamandır Wok tava istiyordum...Sonunda bir Wok tavam
oldu....Yalnız daha önce almadığım için çok çok pişman oldum...Lezzetli et çeşitleri yemek istiyorsanız, bir de bu tavada deneyin yemeklerinizi...İnanın lezzet farkını göreceksiniz.
Akşam yemeği saati yaklaşmışken ne pişireyim sorusuna cevaben DAĞ KEKİKLİ TAVUK SOTE....Bol baharat kullanımlı bir mutfağım var...baharatın her çeşidini seviyorum...Bitki Çaylarında bile kullanmak çok hoşuma gidiyor....Hangi çeşidini nerede kullanacağımı bildikten sonra sıkıntı yok :) Wok tavada denemeler devam ediyor...Aynı baharat ,malzeme ve yapım tekniği, fakat lezzetin çok farklı olduğunu söyledi eşim ve çocuklar
Dağ kekiği bizim normalde kullandığımız kekikten görüntü olarak ta lezzet olarak ta farklı...daha keskin tadı ve kokusu var...Et ve tavuk yemeklerini daha çok lezzetlendirdiğini düşünüyorum...Denemeyeniniz varsa tavsiye ederim.
DAĞ KEKİKLİ TAVUK SOTE
MALZEME:1 bütün göğüs
2 tane bütün but
yarım soğan
renkli dolmalık biber (sarı,yeşil,kırmızı,turuncu)
1 çay kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı tuz
bir çimdik toz sarımsak
yarım çay kaşığı köri
1_2 tane karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
Yapılışı : Tavamızı ocağın üstüne koyup orta hararetli ateşte ısıtıyoruz.Çok az yağ ekleyip yarım ay şeklinde doğradığımız soğanımızı ilave edip kavuruyoruz.İri lokmalar halinde doğradığımız tavuklarımızı ekliyoruz.Tavuk etleri pişene kadar kavuruyoruz..Biberlerin diri olmasını istiyorsanız indirmeye yakın ,biraz daha pişmiş istiyorsanız kavurma esnasında Jülyen doğranmış biberleri ilave ediyoruz.baharatları ve tuzunu ilave edip ocaktan alıp ,sade pilav eşliğinde servis yapıyoruz...
Uzun zamandır Wok tava istiyordum...Sonunda bir Wok tavam
oldu....Yalnız daha önce almadığım için çok çok pişman oldum...Lezzetli et çeşitleri yemek istiyorsanız, bir de bu tavada deneyin yemeklerinizi...İnanın lezzet farkını göreceksiniz.
Akşam yemeği saati yaklaşmışken ne pişireyim sorusuna cevaben DAĞ KEKİKLİ TAVUK SOTE....Bol baharat kullanımlı bir mutfağım var...baharatın her çeşidini seviyorum...Bitki Çaylarında bile kullanmak çok hoşuma gidiyor....Hangi çeşidini nerede kullanacağımı bildikten sonra sıkıntı yok :) Wok tavada denemeler devam ediyor...Aynı baharat ,malzeme ve yapım tekniği, fakat lezzetin çok farklı olduğunu söyledi eşim ve çocuklar
Dağ kekiği bizim normalde kullandığımız kekikten görüntü olarak ta lezzet olarak ta farklı...daha keskin tadı ve kokusu var...Et ve tavuk yemeklerini daha çok lezzetlendirdiğini düşünüyorum...Denemeyeniniz varsa tavsiye ederim.
DAĞ KEKİKLİ TAVUK SOTE
MALZEME:1 bütün göğüs
2 tane bütün but
yarım soğan
renkli dolmalık biber (sarı,yeşil,kırmızı,turuncu)
1 çay kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı tuz
bir çimdik toz sarımsak
yarım çay kaşığı köri
1_2 tane karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
Yapılışı : Tavamızı ocağın üstüne koyup orta hararetli ateşte ısıtıyoruz.Çok az yağ ekleyip yarım ay şeklinde doğradığımız soğanımızı ilave edip kavuruyoruz.İri lokmalar halinde doğradığımız tavuklarımızı ekliyoruz.Tavuk etleri pişene kadar kavuruyoruz..Biberlerin diri olmasını istiyorsanız indirmeye yakın ,biraz daha pişmiş istiyorsanız kavurma esnasında Jülyen doğranmış biberleri ilave ediyoruz.baharatları ve tuzunu ilave edip ocaktan alıp ,sade pilav eşliğinde servis yapıyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder