YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK
Malzemeler:
5 tane yufka
1 su bardağı Yeşil mercimek
1 tane soğan
1 yemek kaşığı haşhaş(isteğe bağlı )
1/2 su bardağı sıvıyağ
maydanoz
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1 su bardağı mercimeği yıkayarak üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlıyoruz.Suyunu süzüp,bir tavaya sıvıyağ ekleyerek küçük doğranmış soğanı kavuruyoruz.Daha sonra Yeşil mercimeği ekleyip,tuz karabiber katıp bir iki karıştırıp ocaktan alıyoruz.Doğranmış maydanozu da ekleyerek iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz. Haşhaşı derince bir kaseye koyup üzerine sıvıyağı ekleyerek iyice birbirine özleşene kadar karıştırıyoruz.
Yufkaları tezgahımızın üzerine serip 4'e kesiyoruz.elimizde 20 tane üçgen parça oluşuyor.İlk parçayı alıp sadece yarısına haşhaşlı yağ sürüp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz.tekrar haşhaşlı yağ sürüp iç harcımızı koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Bütün yufkalara aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Üzerlerine tekrar haşhaşlı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
Malzemeler:
5 tane yufka
1 su bardağı Yeşil mercimek
1 tane soğan
1 yemek kaşığı haşhaş(isteğe bağlı )
1/2 su bardağı sıvıyağ
maydanoz
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1 su bardağı mercimeği yıkayarak üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlıyoruz.Suyunu süzüp,bir tavaya sıvıyağ ekleyerek küçük doğranmış soğanı kavuruyoruz.Daha sonra Yeşil mercimeği ekleyip,tuz karabiber katıp bir iki karıştırıp ocaktan alıyoruz.Doğranmış maydanozu da ekleyerek iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz. Haşhaşı derince bir kaseye koyup üzerine sıvıyağı ekleyerek iyice birbirine özleşene kadar karıştırıyoruz.
Yufkaları tezgahımızın üzerine serip 4'e kesiyoruz.elimizde 20 tane üçgen parça oluşuyor.İlk parçayı alıp sadece yarısına haşhaşlı yağ sürüp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz.tekrar haşhaşlı yağ sürüp iç harcımızı koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Bütün yufkalara aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Üzerlerine tekrar haşhaşlı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
*Haşhaş kullanmayacaksanız,sadece sıvıyağ ve yarısı kadar su ekleyip sosunuzu bu şekilde hazırlayabilirsiniz.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
*Haşhaşlı sos yapıyorsanız ,sıvıyağ azalırsa sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder