YOĞURTLU ETİMEK SALATASI
Bu tarifte uzun yıllar önce tarif Defterimde yer alanlardan...Emine Beder Hanımın bir televizyon programında bizlerle paylaştığı bir tarifti..
Tarifi defterime yazdım fakat bir müddet denemeye cesaret edemedim..Bir gün Sonucu ne olursa olsun diye tuttum mutfağın yolunu...Denedim ve ogün bugündür çay sofralarımız da yerini alır..Hem doyurucu olması hem renk cümbüşü olması hemde yoğurtla etimeğin uyumu...
Bazen insanlar damak alışkanlıklarının dışına çıkmakta zorlanır.Belki bu tarifte zorlayacak sizi ...Denemenizi tavsiye ederim...Ben çok beğeniyorum umarım sizlerde memnun kalırsınız...
Malzeme :
12 yemek kaişığı süzme yoğurt
6 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 paket etimek
3_4 tane havuç
3 tane haşlanmış yumurta
1/2 denet maydanoz
İsteye bağlı zeytin taneleri
Yapılışı :
Yoğurt,mayonez ve sarımsak ve tuz bir kapta karıştırılır.Rendelenmiş havuç az yağda sotelenir.Tuz ekleyerek soğumaya bırakılır.Etimekler yoğurtlu karışıma batırılıp tepsiye dizilir.Üzerine Havuç serilir.Tekrar havucun üzerine yoğurda batırılmış etimek dilimleri konur.Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı olarak rendelenir.Fotoğrafta görüldüğü gibi verevine yumurtanın beyazı ,sarısı ve ince doğranmış maydanoz şeklinde serilir.Bir müddet buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir.Dilimlenerek servis yapılır.
Not:Ben akşamdan yapıyorum.Uzun süre de etimekler yumuşacık oluyor.
Süzme yoğurdunuz yoksa ,normal yoğurdun suyunu alarakta yapabilirsiniz.Veya yoğurdunuz çok sulu olmamak kaydıylada yapabilirsiniz..Çok sulu yoğurt etimeklerin hamurlaşmasına neden olabilir.
Kornişon turşu ve zeytin taneleri ile süsleme yapabilirsiniz.Veya başka sebzelerde kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder