29 Nisan 2013 Pazartesi


TAVUKLU BAMYA

Buzluk temizleme çalışmaları devam ederken alt taraflarda kendini saklamış bir poşet Bamya....Neredeyse tazeleri çıkacak...Gerçi ay olarak daha var tazesini yemeğe ....Tavuklu bamya hiç denediniz mi?....Ben kuşbaşı etli veya kıymalı bilirim...Fakat yarı vejeteryan bir iş ve dönem dönem onu takip eden cocuklar varsa benim gibi sade ve zeytin yağlı olanı pişer..Yine kafamda bir gün tavuk var bamya var ne duruyorum tavuklu bamya yapsam ya dedim ...Valla ne yalan söyleyeyim iyiki de yapmışım :) Artık bamya bizim evde tavuklu pişecek ortak karara vardık :)dedik ten sonra tarife geçeyim....
Önce isterseniz...Bamya yı kış hazırlıkları yaparken dondurucuya koymak için nasıl hazırladığımı anlatayım...İnanın çok memnun kalacaksınız...Bamya parçalansa bile kesinlikle o sevilmeyen suyunu bırakmıyor..Normal taze fasulye veya sebze yemeği pişirir gibi pişiriyorsunuz..Sofranıza koymak için hatta misafirinize pişirmek için bile gönlünüz oldukça rahat olsun...Ben yıllardır böyle yapıyorum....


Buzluğa koyacağınız kadar bamyanızı temizleyin.Bir tencerede su kaynatıp içine 1 su bardağı sirke koyun, kaynayan suya bamyalarınızı yıkayıp suyunu süzdürün ve atın...Rengi değişince soğuk suyun içine çıkarark şoklama yapın....temiz bir sofra bezinin uzerine serip suyunu çektirin...Poşetlere yapacağınız kadar koyup havasını aldırın ve buzluğa kaldırın...

Malzeme :Yarım kilo bamya
1 tane domates
1 tane sivri biber
1 tane yemeklik soğan
1 tane tavuk göğüs veya 2 tane tavuk but
Tuz ve karabiber
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı :
Soğanı yemeklik doğrayıp az yağda orta hararetli ocak üstünde kavurun tavuk etlerini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun .Kabuğu soyulup küp doğranmış domates biber ve salçayı ilave edip domatesler hafif yumuşayınca bamyaları ekliyoruz.Bir iki çevirip tuz ,karabiber ve limon suyunu koyup üzerini çok az geçecek kadar sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Bamyalar pişince ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder