20 Nisan 2013 Cumartesi


PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE TAVUK SOTE
Çok yoğun bir günün ardından dinlenmeye geldim pc başına ...Öyle ki sabah yayınladığım tatlının tarifini verdim..yemeğin tarifini veremedim :((( Şimdi çok geç kalmış sayılmam sanırım...En azından yarına bir fikriniz olur yapacağınız yemek konusunda .....
Malzemeler...
1 adet kemiksiz göğüs eti
2 adet kemiksiz but
6_7 tane mantar
renkli dolmalık biberler.(sarı,yeşil,kırmızı)
2 diş sarımsak
Köri,kırmızı toz biber,kekik,karabiber ve tuz

Patates püresi için..
2 tane patates
1 ve ya 2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
muskat rendesi (isteye bağlı )
1 çay bardağı kaşar rendesi
tuz

Yapılışı..
Önce püre için patatesleri soyup tencereye gelişi güzel doğranır.kaşar rendesi ve muskat hariç malzemeler koyulup orta hararetli ocakta kaynayana kadar tutulur. Kaynayınca kısık ateşte pişirilir.Pişince püre haline getirilir.Kaşar rendesi ve muskat eklenerek iyice karıştırılır..Katı olduysa sıcak süt ilave edilir.Biz katı sevdiğimiz için benim pürem katı oldu bu sizi aldatmasın...O sizin damak zevkinize kalmış...Ben püremi bu şekilde yapıyorum bana daha pratik geliyor ..Dikkat edilmesi gereken tencerenin ağzını kapatırsanız içinde süt olduğundan taşabilir.

Tavuk sotenin yapılışı:
Ocağa tencereyi ve yağı koyup kızdırıyoruz. Sarımsakları ilave edip bir iki çevirdikten sonra tavuk etlerini ekliyoruz.Suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz..Bu arada biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğruyoruz.Mantarlarıda doğrayıp önce mantarları atıp kavuruyoruz .Sonra biberleri ekliyoruz.Biberler yumuşayınca baharatlarını ve tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz ..Püre ile birlikte servis yapıyoruz ..Afiyet olsun...

NOT: Mantar hakkında bilinmesi gerekenler.............
Mantarları bol suyun altında asla yıkamayın çünkü mantar çok su çeker ve yemek yapımı esnasında çok sulanır.
Birde suyun içinde bırakmayın yine çok su çeker...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder