ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI....
Gece Çorbanız Geldi.....Bu saatte yayın mı olur diye soru sorduğunuzu duyar gibiyim :)Haklısınız...Fakat Bizim gece çorbası içme gibi bir alışkanlığımız var....Mercimek ,Ezogelin,Yayla çorbası...şimdi bende de size şehriyeli Tavuksuyu çorbası gelsin...
Malzeme :
Kemikli tavuk etini bir tencereye koyup tuz ekleyerek haşlıyoruz.
1 tane yumurta
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı (sıvıyağ da olabiliir)
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz..
750ml._1 lt. Tavuk suyu
Yağı bir tencere koyarak orta hararetli ocak üstünde kızdırıyoruz..Şehriyeleri ilave edip kızarana kadar kavuruyoruz.İsterseniz tamamen tavuksuyu isterseniz yarı yarı tavuksuyu ve normal su olarak yapabilirsiniz.Çorbanın suyunu ekliyoruz.Kaynamaya bırakıyoruz.Şehriyeler pişmeye yakın.Sosunu veriyoruz.Bunun İçin yoğurdu pürüzsüz bir hal alana kadar .çırpıyoruz.çok az su ekleyip yumurta ve ununu ekleyip yine pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıp kaynayan sudan bir miktar alıp sosu ılıtıyoruz.Yavaş yavaş ekleyip aynı anda hızlı hızlı karııştırıyoruz.Tuzunu ekleyip 5 dakika kaynatıp yani unun çiğ tadı gidene kadar kaynatıp altını kapatıyoruz...İkram ederken Değirmen karabiber çekebilirsiniz....
Afiyet Olsun.......
NOT:Yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpmamızda ki sebep..Çorbanın kesik kesik olmaması için yoğurdun önce çok iyi çırpılması gerekir..bu yöntemi bütün yoğurt soslu çorbalarınızda kullanabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder