SUSAMLI MİNİK SİMİT
Kıyafetin modası olur da yemeğin modası olmaz mı?
Dönem dönem bazı yemek,pasta,börek çeşitlerini yaparken tavan yaptırırız.Öyle ki 15_20 hafta kapalı gişe oynayan filmler gibi bizimde neredeyse evimize gelen her misafire yapılan çeşitler.....Bir müddet sonra gerileme ve duraklama dönemine geçer...Sonrada unutulur gider...
Ara ara eski defterleri karıştırmakta fayda var .unutulan tatları yeniden hatırlamak adına...Not aldığım defterimde o tarifi kimden aldığım ve kaç yılında yazdığım.Bu durum güzel bir alışkanlık mı yoksa hastalıklı bir durum mu :) bilmiyorum ama o yılları hatırlamak güzel diye düşünüyorum....Susamlı Minik Simitler....1999 yılında yazmışım defterime....İnsan geriye ve geçen yıllara bakınca ne kadar çabuk geçtiğini anlıyamıyor zamanın ....İyiki de yazmışım tarihini ve tarifi kimden aldığımı...Maziyi hatırlıyor insan...Dostlarla geçen güzel günleri....Bu akşam gelen misafirlerime eskiden kalan lezzeti de tattırmak istedim...Bu yılın modasını da :)))Yiyeceğin modasımı olurmuş demeyi, oluyor işte :)
Ağızda dağılan ,ısırıldığında ağzınızda kum gibi eriyen bir lezzet..
SUSAMLI MİNİK SİMİT
MALZEMELER:
! paket margarin veya tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
1 tane yumurta (akı dışı için ayrılacak )
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için susam...
YAPILIŞI :
Yumurta akını bir kenara ayırıp,malzemelerin hepsi yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Küçük parçalar koparılarak rulo yapılıp simit şekli verilir ve yumurta akına batırılarak susama bulanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kıyafetin modası olur da yemeğin modası olmaz mı?
Dönem dönem bazı yemek,pasta,börek çeşitlerini yaparken tavan yaptırırız.Öyle ki 15_20 hafta kapalı gişe oynayan filmler gibi bizimde neredeyse evimize gelen her misafire yapılan çeşitler.....Bir müddet sonra gerileme ve duraklama dönemine geçer...Sonrada unutulur gider...
Ara ara eski defterleri karıştırmakta fayda var .unutulan tatları yeniden hatırlamak adına...Not aldığım defterimde o tarifi kimden aldığım ve kaç yılında yazdığım.Bu durum güzel bir alışkanlık mı yoksa hastalıklı bir durum mu :) bilmiyorum ama o yılları hatırlamak güzel diye düşünüyorum....Susamlı Minik Simitler....1999 yılında yazmışım defterime....İnsan geriye ve geçen yıllara bakınca ne kadar çabuk geçtiğini anlıyamıyor zamanın ....İyiki de yazmışım tarihini ve tarifi kimden aldığımı...Maziyi hatırlıyor insan...Dostlarla geçen güzel günleri....Bu akşam gelen misafirlerime eskiden kalan lezzeti de tattırmak istedim...Bu yılın modasını da :)))Yiyeceğin modasımı olurmuş demeyi, oluyor işte :)
Ağızda dağılan ,ısırıldığında ağzınızda kum gibi eriyen bir lezzet..
SUSAMLI MİNİK SİMİT
MALZEMELER:
! paket margarin veya tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
1 tane yumurta (akı dışı için ayrılacak )
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için susam...
YAPILIŞI :
Yumurta akını bir kenara ayırıp,malzemelerin hepsi yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Küçük parçalar koparılarak rulo yapılıp simit şekli verilir ve yumurta akına batırılarak susama bulanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder