20 Nisan 2013 Cumartesi


KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ
Bu saatte bu paylaşım nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim :) Haklısınız fakat elinde hazır yufkası olan vardır.Almıştır yapamamıştır buzdolabında kalmıştır eh birde telefon geldi yarına misafir var işte yufkayı ziyan etmeden yapmanın tam zamanı ( Bir tarif vericem diye yazdığım senaryo süper dimi :D ) Veya canınız yumuşacık bir börek mi çekti işte çözümü
burada ..

Kıymalı karnıyarık böreği
5 tane yufka
250gr kıyma
1 tane ortaboy patates (rendelenmiş )
1 tane soğan (küp küp doğranmış)
10 dal maydanoz
tuz,karabiber

Sos için
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (1'nin sarısı ayrılacak )
çok az tuz
Yapılışı :
Soğan sıvıyağda bir tavaya koyularak kavrulur.Kıyma ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Rendelenmiş patates ilave edilir.Tuz ,karabiber ilave edip bir iki çevirdikten sonra ocağın altı kapatılır.Maydanozunu katıp karıştırıp soğuması için bir kenara bırakılır.Bu arada sos malzemeleri karıştırılıp yufkalar tezgahın üzerine serilir.4 eşit parçaya bölünür.Oluşan üçgen parçanın yarısına fırça yardımı ile sos sürülür.diğer yarısı üzerine kapatılıp yine sos sürülür.Geniş olan kısma iç malzeme koyulup kenarlarından içeri doğru kapatarak sigara böreği sarar gibi sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Bütün yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra yumurta sarısı sürüp böreklerin ortaları bir bıçak yardımı kesilir.İçine bir parça sivri biber ve domates parçası koyularak fırına verilir.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder