28 Nisan 2013 Pazar

KARNABAHAR BÖREĞİ
 Kışa veda ettiğimiz bu günlerde son günlerini yaşayan Karnabaharla yapılan güzel bir tarif..
  Çocuklar Karnabaharı sevmeyince ne yapabilirim diye çabalarken bu arada çeşitli tariflerden de yardım alarak uğraşlarım devam ederken en son bu tarifte karar kıldık..Nihayet aradığımı keşfettim...O kadar tarif denedim beğenmediniz alın size, hadi bu yeni tarifimi  beğenmeyin de göreyim diye masa başına elimde tava ve maşayla gidince gariplerimin Gıkı çıkmadı :D Çok işe yaradı sanırım bu tavrım, anne evet senin tarifine bayıldık bundan sonra bu evet evet kesin bu dediler....Yaşasın ...Okuyanlar yanlış anlamasın tavanın içinde börek ,servis etmek içinde maşa vardı :D
  Beğenmeniz Dileği ile......

KARNABAHAR BÖREĞİ
1küçük karnabahar
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
tuz,pulbiber ve karabiber
1 çay bardağı kadarda un

Yapılışı :
Karnabaharı çiçeklerine ayırarak tuzlu suda hafif haşlıyoruz.Yapışmaz orta büyüklükte ki bir tavaya karnabaharlarımızı diziyoruz ve elimizle hafif bastırarak yassılaştırıyoruz.Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp karnabaharların üzerine döküyoruz.İlk orta ateşte daha sonra kısık ateşte tavanın ağzı kapalı olarak pişiriyoruz.alt tarafı kızarınca büyük tabak yardımı ile çevirip alt üst yapıp tekrar altı kızarana kadar pişiriyoruz..
Bulamacın kıvamı kek hamurundan az daha akışkan olacak...
  Yanında sevdiğiniz herhangi bir yoğurt sosuyla servis yapabilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder