21 Nisan 2013 Pazar

ETİMEK TATLISI
Etimek tatlısını bilmeyenimiz,bilipte tadına bakmayanımız yoktur herhalde...genelde aynı malzeme ...bir tarifte benden olsun dedim siz değerli sayfa dostlarıma....hafif bir tatlı..Ben bir gece öncesinden yapılmasını tavsiye ediyorum..Bekledikçe hem kıvamı hem de tadı daha bir güzelleşiyor sanki.Ve yine Ben herzaman ki gibi muhallebisine damla sakızı aroması koydum..Seviyorum bu tadı...e benimle birlikte de etrafımdaki herkeze de sevdirmeye çalışıyorum yani yaşasın kötülük diyecem ama yok ya kıyamam ben dostlarıma :))) Fakat Damla sakızı aromasını koyarken de gözüm doymuyor ekledikçe ekleyesim geliyor..Bu tatlıyı yaparken sıra damla sakızını eklemeye gelmişti yanımda bir çığlık furyası Büyük kızım ''Anneeeee,ne yapıyorsun .YOK olmadı kabı olduğu gibi bırak tatlının içine istersen ''deyince abarttığımı anladım ilk defa :D ''Yok kızım dalmışım birden öyle işte felan derken '' geçiştirdim ama içimdeki ses '' O kadar yetmez Biraz daha ekle '' derken buldum kendimi...Tabi başımdaki muhafız kızım hala bana inatla bakmakta sanki içimdeki sesi duymuşcasına ne yapalım bizde olayı böyle kapattık..az aromalı oldu sanki :D :D neyse sizde deneyin ama damla sakızı ilave etmeyi unutmayınnnnnn......

Malzemeler : 4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 paket tuzsuz etimek
100 gr.margarin veya tereyağı
1 çay bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için : 2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kaynar su

Yapılışı : Önce şeker yanmaz bir tencereye susuz koyup ocakta erimeye başlayınca kaynar suyu ilave edip az kaynatıyoruz.Kaynar suyu ilave ederken dikkat edin çok sıçrıyor.Ocaktan alıp etimekleri dikdörtgen bir borcama dizip şerbeti etimeklerin üzerine gezdirelim ve ıslanmasını sağlayalım.Kenarı alıp muhallebisini hazırlayalım.Tereyağını bir tencereye bırakarak orta hareretli ocak üstünde erimesini sağlayalım.Unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.3 su bardağı sütü ve şekeri ilave ederek ocak ta göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim vanilyasını hindistan cevizini veeee tabi arzuya bağlı damla sakızını ilave edip ocaktan alalım ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar mikserle çırpalım.Aynı zamanda muhallebinin soğumasını kolaylaştırmış oluruz.Etimeklerin üzerine yayıp oda sıcaklığına gelince üzerini örterek buzdolabına kaldırabiliriz.Kalan bir su bardağı sütle kremşantiyi hazırlayıp soğumuş olan tatlımızın üzerine iyice yayıyoruz ve tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.Servis yapacağımız zaman süslemesini yapıp dilimliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder