ÇİKOLATA SOSLU KEK (SÜRPRİZ KEK )
Günlük gezintilerimden birini yaparken buldum bu
tarifi...Görüntüsü çikolata soslu olunca beni acayip cezbetmişti.Tarifide okuyupta hemen mutfağa koşup malzemeler tas tamam ee o zaman ne duruyorum hadı bir deneyeyim güzel olursa siz değerli sayfa dostlarımla paylaşırım güzel olmazsa da bizim mide bayram eder dedim :) O kadar malzemeyi kattıktan sonra güzel olmaması söz konusu bile değil diye düşümdüm..Çünki mutfak tecrübesi bazen malzemeleri okumaya yetiyor.diye düşünüyorum ben...Denedim çocuklar çok çokkkk beyendi...Sonra 3 gün arka arkaya bu kek pişti bizim evde ve her defasında kırıntı bile kalmadı..3 günün sonunda gözümüzde gönlümüzde doydu artık biraz ara verelim dedik :))))
Son yaptığım kekimize birde ortanca kızımın arkadaşlarıda ortak olup benim yaptığımı öğrenice Yunanistan'ın Master Chef yarışmasına katılsana diyede davette bulundular :))) hani bende gaza gelip yarışmaya müracaat etsem :))) ama gaza gelmedim tabi afiyetle yiyin çocuklar dedim kapattık mevzuyu .....Fakat tarifi vermeden sayfadan çıkmayalım dimi :)
ÇİKOLATA SOSLU KEK
KEK İÇİN :
Malzemeler : 4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
2 su bardağı hindistan cevizi
SOS İÇİN:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI :Önce sos malzemelerini karıştırıp orta ateşe koyup kaynayana kadar karıştırılır.Kaynamaya başlayınca altı kapatılır.sosun tamamen soğuması gerekli.
Kek yapımında önce yumurta ve şeker çırpılır.Diğer malzemeler sırayla katılarak karıştırılır ve yağlanmış büyük kare borcama dökülür.175 dereceli fırında 30_35 dakika pişirilir.Kek tamamen soğutulur.Keki istenilen büyüklükte dilimleyip(karelere) sosa batırılır.Çok bekletmeden çıkarılıp hindistan cevizine bulanır.bir tepsiye dizilerek buzdolabına kaldırılır.en az 3 saat dinlenmesi sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder