MUHALLEBİLİ KADAYIF
Bir tarif birileri tarafından üretiliyor...o birileri iyiki var sonra başla ellerde başka malzemeler eklenip çıkarılarak farklı tarifler ortaya çıkıyor...Şimdi ki tarifte onlardan biri...Nerede yediysem malzemeler bir iki farkla aynı ama lezzetler neredeyse çok farklı...Bu Muhallebili Kdayıf tatlısında olduğu gibi...Benim tarifim::
MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler: 200 gr.tereyağı veya margarin
300 gr.çiğ kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
Muhallebi için : 1 su bardağı un
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kremşanti
Muhallebi için olan sütten 1 bardak ayırıp kremşantiyi hazırlayıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.Geniş olan bir teflon tencereye tereyağını ,şekeri ,cevizi ve kadayıfları koyup kadayıflar renk değiştirene kadar kavuruyoruz ki bu yaklaşık kısık ateşte 15 - 20 dakika sürüyor.daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Bu arada muhallebi malzemelerini bir tencereye koyup orta dereceli ateş üzerinde göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.Ben içine damla sakızıda koyuyorum bu tamamen isteye bağlı.Muhallebiyi ocaktan alıp mikserle hem pürüzsüz hale getirip hemde soğumasını sağlıyoruz.muhallebi iyice soğuyunca kremşantiyi ekleyip yine mikserle çırpıyoruz.Borcamın tabanına kavrulmuş kadayıpların yarısı yayıyoruz.Şekerle birlikte kavrulduğu için kremilize bir hal aldığından toplanma olabilir bu topakları elinizle ufalama şeklinde açabilirsiniz.Muhallebinin hepsini yayıp üzerine kalan kadayıplar serilir ve en az bir gece öncesinden hazırlanıp buzdolabında dinlendirilirse çok daha iyi sonuç alınır...
Bir tarif birileri tarafından üretiliyor...o birileri iyiki var sonra başla ellerde başka malzemeler eklenip çıkarılarak farklı tarifler ortaya çıkıyor...Şimdi ki tarifte onlardan biri...Nerede yediysem malzemeler bir iki farkla aynı ama lezzetler neredeyse çok farklı...Bu Muhallebili Kdayıf tatlısında olduğu gibi...Benim tarifim::
MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler: 200 gr.tereyağı veya margarin
300 gr.çiğ kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
Muhallebi için : 1 su bardağı un
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kremşanti
Muhallebi için olan sütten 1 bardak ayırıp kremşantiyi hazırlayıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.Geniş olan bir teflon tencereye tereyağını ,şekeri ,cevizi ve kadayıfları koyup kadayıflar renk değiştirene kadar kavuruyoruz ki bu yaklaşık kısık ateşte 15 - 20 dakika sürüyor.daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Bu arada muhallebi malzemelerini bir tencereye koyup orta dereceli ateş üzerinde göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.Ben içine damla sakızıda koyuyorum bu tamamen isteye bağlı.Muhallebiyi ocaktan alıp mikserle hem pürüzsüz hale getirip hemde soğumasını sağlıyoruz.muhallebi iyice soğuyunca kremşantiyi ekleyip yine mikserle çırpıyoruz.Borcamın tabanına kavrulmuş kadayıpların yarısı yayıyoruz.Şekerle birlikte kavrulduğu için kremilize bir hal aldığından toplanma olabilir bu topakları elinizle ufalama şeklinde açabilirsiniz.Muhallebinin hepsini yayıp üzerine kalan kadayıplar serilir ve en az bir gece öncesinden hazırlanıp buzdolabında dinlendirilirse çok daha iyi sonuç alınır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder