9 Aralık 2012 Pazar

TAVUKLU PİLAV

   Aklımda ne yapacağıma dair şekillenmiş bir yemek yoksa, bazen bu yemekte olduğu gibi kaçamaklar yapıp aklıma geldiği gibi tamamen özgür davranıyorum ve ne yazık ki bu özgürce davranışlarıma Ailem maruz kalıyor:).İlk onların onayından geçiyor .Neyse ki bu yemekte vahim olmadan kurtuldu ve oldukça beyeni topladı .....Aileme sonsuz teşekkürler....

Malzemeler : 2 su bardağı Pilavlık pirinç
                    2 su bardağı tavuk suyu
                    1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytınyağı
                    1 adet kuru sağan
                    yarın tavuk
                    Baharat ( karabiber,kırmızı toz biber,sarmısak tozu,kimyon,kekik.köri )
                    Tuz
Yapılışı : Tavuk; su koyularak bir tencerede haşlanır.Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra tavuklar bir kaba çıkarılarak soğumaya bırakılır.Tereyağı ve sıvıyağ birlikte bir tencereye konularak ocağa konur.Pirinçler yıkanıp kızdırılmış yağın içine bırakılır.Tuz konularak pirinçler kavrulur.Şeker ve birkaç damla limon suyu damlatılarak pirinçler kavrulurken 2 bardak tavuksuyu ilave edilir.Ocağın altı yarım ayara getirilerek pilav pişirilir.Tencerenin ağzına kağıt havlu kapatılarak 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu arada tavuklar çok ince olmayacak şekilde didiklenir.Tavaya yağ koyup kızdırılır,yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar ilave edilerek kremalize haline gelene kadar kavrulur.Haşlanmış tavuk etleri ilave edilerek tuz ve baharatı koyup ,tavuk etlerini parçalamadan tavayı sallayarak karıştırılır.Derince bir kaseye biraz pilav konur arasına tavuk etleri,üzerine tekrar Pilav konur ve servis tabağına ters çevrilir.Üzerinede kalan tavuk etleri bırakıp servis yapılır.

                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder