Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi çorba diyoruz ya hani....Dışarda gezerken soğuk içimize işlemiş ..bir gece ansızın mide bulantısı,mide de ekşime, yanma sıkıntılarıyla uyanıp ta bu şikayetlerle sabahı buldurunca..Nane limon kaynatıp içtim..Arkasından bol naneli bu çorbayıda içince Çok Şükür mide şikayetlerimiz hafifledi...Özellikle kışın nerdeyse hergün tavuk suyu elde etmek için çorbalık satılan tavuk parçalarını kaynatırım.Çorbalık suyum hazır olur ..Sonra hangi çorbayı yapmak isterseniz sizin keyfinize kalmış...Çorbada nane kullanımının mıktarı tamamen size kalmış.....
Malzemeler : 5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
Zeytin yağı
1 tatlı kaşığı somates salçası
Didiklenmiş tavuk eti ( isteye bağlı )
Tuz ne nane...
Yapılışı : Sıvıyağı ( sıvıyağda ölçü vermedim bu tamemn size ait ) tenecereye koyup orta ateşte kızdırıp unu ileve diyoruz.Kokusu çıkana kadar kavurup salçayı ekliyoruz biraz kavurup naneyi de koyup bir iki çevirdikten sonra tavuksuyunu tencereye boşaltıyoruz.Suyumuz ılık yada soğuk olursa çorbanın suyu topaklanmaz.Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.Tuzunu ilave edip bir iki taşım kaynatıp didiklenmiş tavuk etlerini ilave ettikten sonra altını kapatıp çorbayı dinlendirip servis yapıyoruz...
Malzemeler : 5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
Zeytin yağı
1 tatlı kaşığı somates salçası
Didiklenmiş tavuk eti ( isteye bağlı )
Tuz ne nane...
Yapılışı : Sıvıyağı ( sıvıyağda ölçü vermedim bu tamemn size ait ) tenecereye koyup orta ateşte kızdırıp unu ileve diyoruz.Kokusu çıkana kadar kavurup salçayı ekliyoruz biraz kavurup naneyi de koyup bir iki çevirdikten sonra tavuksuyunu tencereye boşaltıyoruz.Suyumuz ılık yada soğuk olursa çorbanın suyu topaklanmaz.Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.Tuzunu ilave edip bir iki taşım kaynatıp didiklenmiş tavuk etlerini ilave ettikten sonra altını kapatıp çorbayı dinlendirip servis yapıyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder