9 Aralık 2012 Pazar

ELMALI TURTA

Malzemeler : 125 gr. tereyağı
                     1 tane yumurta
                     8 yemek kaşığı şeker
                     yarım kahve fincanı su
                     1 paket vanilya
                     1 paket kabartmatozu
                     Aldığı kadar un
İÇİ HARCI : 6 tane elma
                     2 yemek kaşığı şeker
                     1 tatlı kaşığı tarçın
         Elmaların kabukları soyulup rendelenerek bir tavaya konur şeker ilave ederek elmanın suyu kalmayana kadar kavrulur. Ocağın altı kapatılıp tarçın konur ve karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Yapılışı : Tereyağı ve şeker iyice yoğrulur.Diğer malzemeleri de sırayla katıp kurabiye hamuru tarzında bir hamur yapılır.Hamur 1/3 parçaya ayrılıp küçük olan hamur poşete koyup buzluğa konur.Diğer hamur bir kapta dinlendirilir. 15 dakika sonra kalıp
yağlayıp unladıktan sonra merdane ile hamur açılır ve  kalıba yerleştirilir.pişirilmiş elma püresi hamurun her tarafına eşit miktarda yayılıp ayrılan küçük parça buzluktan çıkarılarak elma püresinin üzerine rendelenir.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20_25 dakika pişirilir.Soğuyunca bol pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder