Yine bir Artvin yöresine ait hamur işi Mafiş...Artvinde bile bu hamur işi farklı isimlerle adlandılıyordur..Ben şu ana kadar duymadım ama öyle olabilir diye düşünüdüm...Ben kabartma tozu kullanarak yaptım...Fakat mayalı hamurdanda yapılıyor...Hangisini tercih ederseniz.Kısıtlı vaktim varsa Kabartmatozu kullanarak yapıyorum...
Malzeme : 500 gr. un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 tane yumurta
Aldığı kadar süt
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı : Un, kabarma tozu, şeker ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılıp,ortası havuz gibi açılır.Yumurtaları kırıp elimizle karıştırmaya başlarız.Bua arada ılık sütü ekleyip makarna hamurundan biraz yumuşak bir hamur olacak şekilde iyice hasıl olana kadar yoğrulur.15_20 dakika dinlenmeye bırakılır. Tezgahın üzerinde bir kalem kalınlığı kadar hamur açıp verevine kesilir.Yani baklava dilimi olacak şekilde kesip kızgın yağda kızartılır.Fazla yağını emmesi için bir kağıt havlu üzerine çıkarılır.ılınınca servis yapılır.
Malzeme : 500 gr. un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 tane yumurta
Aldığı kadar süt
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı : Un, kabarma tozu, şeker ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılıp,ortası havuz gibi açılır.Yumurtaları kırıp elimizle karıştırmaya başlarız.Bua arada ılık sütü ekleyip makarna hamurundan biraz yumuşak bir hamur olacak şekilde iyice hasıl olana kadar yoğrulur.15_20 dakika dinlenmeye bırakılır. Tezgahın üzerinde bir kalem kalınlığı kadar hamur açıp verevine kesilir.Yani baklava dilimi olacak şekilde kesip kızgın yağda kızartılır.Fazla yağını emmesi için bir kağıt havlu üzerine çıkarılır.ılınınca servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder