2 Aralık 2012 Pazar

ŞEHRİYE ÇORBASI

Kış aylarının vazgeçilmezidir çorba...yazın sıcakta çok aramasakda bizler alışkanlıklarımızdan vazgeçmemek adına soğuk çeşitlerini yapmışız...Mutfakta hizmet olarak sınır yok :)..Madem Kışın soğuk günlerini yaşayama başladık  çorba tariflerimizin sıklığını artıralım...

Malzeme : 1 çay bardağı arpaşehriye
                 5 su bardağı su veya tavuksuyu,
                 2 yemek kaşığı yoğurt
                 1/2 yemek kaşığı un
                 1 tatlı kaşığı salça
                 tuz ve karabiber
Yapılışı : Sıvıyağı çorba tenceresini koyup hafif ateşte yanan ocağın üstüne koyuyoruz.Salçayıda ilave edip kavuruyoruz.Suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.Kaynayınca şehriyeleri ilave edip pişinceye kadar hiç karıştırmıyoruz.Eğer karıştırırsak şehriyeler tencerenin dibine yapışacaktır.Bir kapta yoğurdu iyive karıştırdıktan sonra unu iave edip çok sulandırıp iyice çırpıyoruz.Çorbasuyundan ilave edip harcı ılındırtan sonra azar azra çorbanın suyuna katıp hızla karıştırıyorz.Tuzunu ve karabiberini  katıp bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz..Afiyet olsun..
Not : Tavuk bulyon kullanabilirsiniz yada tatlandırıcı tuz karışımlarından da katabılırsınız..Sizin isteyinize bağlı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder