Keşan ziyaretimiz sonrası ortayı çıktı bu çorba.Sabahın erken saatlerinde Selanik'ten Keşana varınca soluğu bir çorbacı aldık..Tavuksuyu çorbasını tavsiye etti şef garson..Hakikaten büyük bir keyifle yenmesi gereken bir çorbaydı..Eve dönünce kendi uğraşılarım sonucu benim tarifim olan çorba ortaya çıktı..Beyeniler çok olunca davet sofralarımın ilk menüsü haline geldi ve siz sayfa dostlarımla da paylaşmak istedim....
Malzeme : 1 kemikli tavukgöğsü 3 su bardağı su ile haşlanır.
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tatlı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 küçük diş sarımsak veyahut çay kaşığı ucu ıle sarımsak tozu
tuz
Karabiber
Limon
Yapılışı : Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye koyup unuda ilave ediyoruz.Un kokusu çıkıncaya kadar Hafif ateşte yakmadan kavuruyoruz.Tavuksuyunu hepsını ve normal suyu ilave edip karışrırark unun topaklanmasını engelliyoruz.Suyu kaynamaya bırakıyoruz.. Βu arada terbiyesini hazırlıyoruz.Yoğurdu kesik kesik olmaması için iyice çırpıyoruz ,yumurta sarısını ve sarımsağı ilave edip iyice karıştırıyoruz.Kaynayan suya ilave edip ılıştırıp çorbasuyuna ekliyoruz. Küçük parçalar halinde didiklediğimiz tavuketlerinide ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Yanında limon dilimi ile servis yapıyoruz..
Malzeme : 1 kemikli tavukgöğsü 3 su bardağı su ile haşlanır.
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tatlı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 küçük diş sarımsak veyahut çay kaşığı ucu ıle sarımsak tozu
tuz
Karabiber
Limon
Yapılışı : Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye koyup unuda ilave ediyoruz.Un kokusu çıkıncaya kadar Hafif ateşte yakmadan kavuruyoruz.Tavuksuyunu hepsını ve normal suyu ilave edip karışrırark unun topaklanmasını engelliyoruz.Suyu kaynamaya bırakıyoruz.. Βu arada terbiyesini hazırlıyoruz.Yoğurdu kesik kesik olmaması için iyice çırpıyoruz ,yumurta sarısını ve sarımsağı ilave edip iyice karıştırıyoruz.Kaynayan suya ilave edip ılıştırıp çorbasuyuna ekliyoruz. Küçük parçalar halinde didiklediğimiz tavuketlerinide ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Yanında limon dilimi ile servis yapıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder