18 Aralık 2012 Salı

SEBZELİ SULU KÖFTE

Malzeme : 300 gr kadar kıyma
                1 tane kurusoğan
                1 tane yumurta
                ekmek içi veya galeta unu
                Tuz,karabiber,kimyon,nane,kekik,kırmızı toz biber,sarmısak tozu veya 1 diş sarmısak
                Bir tutam maydanoz
                3 tane orta boy patates
                1 tane büyük havuç
                1 çay bardağı bezelye
Yapılışı : Derin bir kaba kıyma koyularak ortası açılır.Yumurta,ekmek içi ,maydanoz ve baharatlar ilave edilerek iyice yoğrulur.Un serpilmiş bir tepsiye küçük köfteler yapılır.Pateslerin ve havucun kabukları soyulup küçük kareler halinde doğranır.Tencere orta ateş üzerine konularak sıvıyağ ilave edilip önce patatesler ve havuçlar konularak 5 dakika kadar kavrulur.Bezelyeler ve salça ilave edilerek karıştırılıp.sebzelerin üzerlerini geçene kadar sıcak su ilave edilir. Köfteler tepsinin içinde hafif sallayarak unlanması sağlanır ve kaynayan suya bırakılır. 20_25 dakika pişirilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder