KABAK KIZARTMASI
Yunanistan'a geldiğinizde eğer yemek yemek için bir lokantaya veya tavernaya giderseniz Kabak kızartması istemeyi unutmayın...Çok lezzetli ve bir o kadar da hafif bir kızartma...Buralarda sofralara salatanın yanında garnitür menü olarak istenir.Biz de yaparız kabak kızartması fakat burada ki kadar lezzetli olmaz..Artık keramet kabakta mı yoksa yapım tekniğinde mi bilmem fakat çok güzel oluyor..Çıtır Çıtır...Tek püf noktası kabağın sulanmaması için tuzlamadan kızartmak.ve bol kızgın yağda pişirmek,ve çok ince doğramak...
Malzeme : 2 tane kabak
un ,tuz ,
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı : Kabaklar soyulup rendenin peynir kesme bölümü ile kabaklar verevine ince bir şekilde kesilir.Bir kaba bolca un konur..Kabaklar üzerine dökülüp makarna süzgecine koyup sallayarak fazla unları temizlenir.Bol kızgın yağa atılıp iyice kızartılır.Kağıt havlu üzerine çıkartılıp fazla yağı alınır ve bu sırada tuz serpilir,servis tabağına alınır.Üzerine yoğurt dökerseniz yumuşar.İnce olarak kızartıldığı için cips gibi ve çıtır çıtır oluyor.Servisi sade yapın .Yanına dere otlu ve sarımsaklı yoğurt hazırlayarak servis yapılır....
Farkı yapım teknikleri ile yapıldığı bilgisine ulaştım..Kimi Bira kullanarak sos hazırlayıp kızartıyormuş..Kimisi daha farklı bir sos...En kolay ve bizim mutfaklarımızda yapılabilecek teknik bu...Deneyin derim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder