6 Aralık 2012 Perşembe

PİDELİ KÖFTE(4 kişilik)

Malzemeler :4 tane kebaplık pide (tırnak pide )
                    1 kutu hazır domates suyuveya domates puresi
Köfte için    :   300 gr kıyma             
                   2 tane ortaboy kurusoğan
                   1 ekmek içi ıslatılmış ( köfte için)
                   6_7 dal maydanoz
                   1 tane yumurta
                   1 diş sarımsak
                   tuz,karabiber,kırmızı tozbiber,kekik,kimyon
                    tereyağı
                    Sıvıyağ ve yoğurt
Yapılışı : Köftelik malzemeler karıştırıp iyice yoğrulur.Minik köfteler yapılır ve buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir.Pideleri küçük küpler halinde kesilir.Bir fırın tepsisine konur.Fırını 50 dereceye ayarlayıp sadece pidelerin ısınması sağlanır.Bu arada köfteler az yağlı yanmaz tavada kızartılır.Domates sosu az sulandırılarak ocakta kıvam alana kadar kaynatılır. Tereyağı kızdırılır.Sıcak pideler servis tabağına alınır,üzerine kaynar domatessuyu gezdirilir,köfteler dizilip üzerine kızgın tereyağı gezdirilir.Yanına yoğurt ve teflan tavada kızartılmış biber konur ....Afiyet olsun....
                                    
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder