6 Aralık 2012 Perşembe

PATATES PÜRELİ BÖREK

Malzeme : 5 tane haşlanmış patates
                3 tane yufka
                1 yemek kaşığı tereyağı
                1 çay bardağı süt
                tuz, karabiber
               2 tane yumurta (1'nin sarısı dışına sürülecek )
                Sıvıyağ.
                Kaşar rendesi

         Patatesler haşlandıktan sonra sıcak haldeyken soyulup bir çatal yardımı ile ezilir.Seri bir şelikde bu işlemi yaptıktan sonra tereyağını bırakıp pürenin sıcaklığı çıkmadan karıştırılıp tereyağı eritilir.Daha sonra yumurta , yarım çay bardağı sıvıyağ ,süt  ve kaşar rendesi koyulup iyice karıştırılır. 1 yufka tezgahın üzerine sürülür afif yağlanıp yarısı üzerine kapatılır ve yufkanın yarım ay şekli alması sağlanır.yukhanın her tarafına püre sürülüp 3 parmak kalınlığında sarılarak rulo yapılır.tepsinin boyunda kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz susam serpilip 180 C fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder