Malzeme : 5 tane haşlanmış patates
3 tane yufka
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
tuz, karabiber
2 tane yumurta (1'nin sarısı dışına sürülecek )
Sıvıyağ.
Kaşar rendesi
Patatesler haşlandıktan sonra sıcak haldeyken soyulup bir çatal yardımı ile ezilir.Seri bir şelikde bu işlemi yaptıktan sonra tereyağını bırakıp pürenin sıcaklığı çıkmadan karıştırılıp tereyağı eritilir.Daha sonra yumurta , yarım çay bardağı sıvıyağ ,süt ve kaşar rendesi koyulup iyice karıştırılır. 1 yufka tezgahın üzerine sürülür afif yağlanıp yarısı üzerine kapatılır ve yufkanın yarım ay şekli alması sağlanır.yukhanın her tarafına püre sürülüp 3 parmak kalınlığında sarılarak rulo yapılır.tepsinin boyunda kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz susam serpilip 180 C fırında pişirilir.
3 tane yufka
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
tuz, karabiber
2 tane yumurta (1'nin sarısı dışına sürülecek )
Sıvıyağ.
Kaşar rendesi
Patatesler haşlandıktan sonra sıcak haldeyken soyulup bir çatal yardımı ile ezilir.Seri bir şelikde bu işlemi yaptıktan sonra tereyağını bırakıp pürenin sıcaklığı çıkmadan karıştırılıp tereyağı eritilir.Daha sonra yumurta , yarım çay bardağı sıvıyağ ,süt ve kaşar rendesi koyulup iyice karıştırılır. 1 yufka tezgahın üzerine sürülür afif yağlanıp yarısı üzerine kapatılır ve yufkanın yarım ay şekli alması sağlanır.yukhanın her tarafına püre sürülüp 3 parmak kalınlığında sarılarak rulo yapılır.tepsinin boyunda kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz susam serpilip 180 C fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder