Malzemeler : 1 kg un
2 tane yumurta ( 1'nin sarısı dışına )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağından az tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz veya 1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
2/5 su bardağı süt
İç Harcı için : 1 kg. patates
1 tane kurusoğan
sıvıyağ
Tuz ,salça ve karabiber
Patates haşlanır ,pişince kabukları soyularak bir çatal yardımı ile ezilir.Tencereye küçük doğranmış soğan ve yağ koyularak kavurlur.Salça ilave edilerek ezilen patatesler tuz ve karabiber eklenerek karıştırılıp kavurma işlemi tamamlanır.Soğumaya bırakılır.
Yapılışı : Toz maya ile yapılacaksa bir miktar ılık su ile maya ve şeker katılarak mayalanması beklenir..
Un yoğurma kabına alınarak ;şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılı.Ortası havuz gibi açılarak yoğurt,yumurta,sıvıyağ,ve maya ilave edilerek maya eriyene kadar yoğrulur.Sütüde ilave edip yoğurma işlemine başlanır.Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğrulur.Üzerine nemli bir bez örterek mayalanmaya bırakılır.Hamur mayalanınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparark avuç içinde açılır.(Bir kaba biraz sıvıyağ koyup avuç içimizi yağlayarak bu işlemi yaparsak poğça hamuru daha lezzetli oluyor.)iç malzeme koyup hamuru ortaya doğru dopluyoruz.Yuvarlak şekil verip yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz ve 190 C fırında 20 _25 dakika pişiriyoruz.
2 tane yumurta ( 1'nin sarısı dışına )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağından az tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz veya 1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
2/5 su bardağı süt
İç Harcı için : 1 kg. patates
1 tane kurusoğan
sıvıyağ
Tuz ,salça ve karabiber
Patates haşlanır ,pişince kabukları soyularak bir çatal yardımı ile ezilir.Tencereye küçük doğranmış soğan ve yağ koyularak kavurlur.Salça ilave edilerek ezilen patatesler tuz ve karabiber eklenerek karıştırılıp kavurma işlemi tamamlanır.Soğumaya bırakılır.
Yapılışı : Toz maya ile yapılacaksa bir miktar ılık su ile maya ve şeker katılarak mayalanması beklenir..
Un yoğurma kabına alınarak ;şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılı.Ortası havuz gibi açılarak yoğurt,yumurta,sıvıyağ,ve maya ilave edilerek maya eriyene kadar yoğrulur.Sütüde ilave edip yoğurma işlemine başlanır.Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğrulur.Üzerine nemli bir bez örterek mayalanmaya bırakılır.Hamur mayalanınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparark avuç içinde açılır.(Bir kaba biraz sıvıyağ koyup avuç içimizi yağlayarak bu işlemi yaparsak poğça hamuru daha lezzetli oluyor.)iç malzeme koyup hamuru ortaya doğru dopluyoruz.Yuvarlak şekil verip yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz ve 190 C fırında 20 _25 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder