Osmanlı mutfağına ait en çok sevdiğim yemeklerden biri Hünkar Beğendi..İstadim ki sayfamda da yer alsın.
Malzeme : 2 tane Bostan patlıcanı
300 gr dana kuşbaşı
1 adet kurusoğan
1 adet domate
1 adet sivribiber
sıvıyağ,tuz,karabiber
Meyane sosu için :
1 su bardağı süt
2 yemk kaşığı un
Sıvıyağ
tuz,karabiber
Yarım su bardağı kadar kaşarpeyniri rendesi
muskat cevizi rendesi
Yapılışı : Patlıcanlar yıkanarak bıçak yardımı ile bir kaç yerinden delinerek fırında közlenir.Sıcakken soyulup limonlu tuzlu suyun içine alınarak bekletilir.
Tencerede yağ ısıtılarak etler ilave edilir suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Tamamen suyu çekilince ince dğranmış soğanlar,biberler ve kabuğu soyularak küp doğranmış domatesler ialve edilir.salçada katıp kavrulur ve kaynar su ekleyip,tuzunu ,karabiberini ilave edip etler yumuşayana kadar pişirilir.etler pişerken meyane sosu hazırlanır.Bunun için yanmaz tavaya sıvıyağ ve un koyup;unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.daha önceden patlıcanlar limonlu sudan çıkarılıp sularu süzülerek bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Kokusu çıkan unun içine patlıcanlar ilave edilep biraz kavrulur.Sütü ekleyip bulamaç haline gelene kadar iyice karıştırılır.Tuz,karabiber,kaşar peyniri rendesi ve muskat rendesi ekleyip iyice karıştırılır.Servis tabağına almadan önce eğer dilerseniz 1 yemek kaşığı yoğurt katıp karıştırılarak servis tabağına alınır.üzerine etler konularak servis yapılır..
Malzeme : 2 tane Bostan patlıcanı
300 gr dana kuşbaşı
1 adet kurusoğan
1 adet domate
1 adet sivribiber
sıvıyağ,tuz,karabiber
Meyane sosu için :
1 su bardağı süt
2 yemk kaşığı un
Sıvıyağ
tuz,karabiber
Yarım su bardağı kadar kaşarpeyniri rendesi
muskat cevizi rendesi
Yapılışı : Patlıcanlar yıkanarak bıçak yardımı ile bir kaç yerinden delinerek fırında közlenir.Sıcakken soyulup limonlu tuzlu suyun içine alınarak bekletilir.
Tencerede yağ ısıtılarak etler ilave edilir suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Tamamen suyu çekilince ince dğranmış soğanlar,biberler ve kabuğu soyularak küp doğranmış domatesler ialve edilir.salçada katıp kavrulur ve kaynar su ekleyip,tuzunu ,karabiberini ilave edip etler yumuşayana kadar pişirilir.etler pişerken meyane sosu hazırlanır.Bunun için yanmaz tavaya sıvıyağ ve un koyup;unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.daha önceden patlıcanlar limonlu sudan çıkarılıp sularu süzülerek bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Kokusu çıkan unun içine patlıcanlar ilave edilep biraz kavrulur.Sütü ekleyip bulamaç haline gelene kadar iyice karıştırılır.Tuz,karabiber,kaşar peyniri rendesi ve muskat rendesi ekleyip iyice karıştırılır.Servis tabağına almadan önce eğer dilerseniz 1 yemek kaşığı yoğurt katıp karıştırılarak servis tabağına alınır.üzerine etler konularak servis yapılır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder