Bir grip mikrobu sardı dört bir yanımı ; ne yana kaçsam beni buluyor :) ALLAH hayır eylesin bu aralar gripten kurtulamıyorum.Şifa ALLAH'tan değip yayınlarımıza kaldığımız yerden devem edelim ...Kahvaltılık olarak hazırlanan bu ekmek dilimleri ,aslında günün her saatinde ki sofralara konulabilir.Normal eknek dilimlerinden hazırlandığı gibi tost ekmeğinden de yapılabilir.Ben bayat ekmekleri değerlendirmek için normal ve bayat ekmekten yapıyorum
Malzeme : 3 tane domates
1 tane sivri veya çarliston biber
bir tutam maydanoz
2 tane yumurta
100 gr kadar beyaz peynir
tuz ve sıvıyağ
Ekmek dilimleri
Yapılışı : Ekmekler ince dilimlenerek üzerlerine tereyağı sürülür.(Bu isteye bağlı ).Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine ekmekler dizilir.Dmateslerin kabukları soyulup küçük kareler halinde kesilip derince bir konur.Biberin içi temizlenerek minik minik doğranir.Maydanozuda doğrayıp,peynir rendelenir.Yumurtaları kırıp,tuz sıvıyağıda koyup malzemeler karıştırılır.Ekmeklerin üzerine pay edilip 180 C li fırında 10 dakika pişirilir.
Malzeme : 3 tane domates
1 tane sivri veya çarliston biber
bir tutam maydanoz
2 tane yumurta
100 gr kadar beyaz peynir
tuz ve sıvıyağ
Ekmek dilimleri
Yapılışı : Ekmekler ince dilimlenerek üzerlerine tereyağı sürülür.(Bu isteye bağlı ).Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine ekmekler dizilir.Dmateslerin kabukları soyulup küçük kareler halinde kesilip derince bir konur.Biberin içi temizlenerek minik minik doğranir.Maydanozuda doğrayıp,peynir rendelenir.Yumurtaları kırıp,tuz sıvıyağıda koyup malzemeler karıştırılır.Ekmeklerin üzerine pay edilip 180 C li fırında 10 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder