15 Aralık 2012 Cumartesi

BAHARATLI PATATES

 Hem akşam yemekleri için hazırlanan sofrada ,Hem hanım günlerinin sofralarında ,hemde sabah kahvaltı sofrasında bile rahatlıkla yer alabilecek bir menü,Baharatlı Patates.Yoğurtlu da servis yapılıyor.yoğurtsuzda..Ben akşam yemeğinde kullanacaksam yoğurtlu servis yapıyorum.
Malzeme :4 orta boy patates
                1 çay bardağı su
                2 yemek kaşığı zeytin yağı
                Tuz, kırmızı toz biber,nane ,kimyon,köri,
sumak ve kekik
Yapılışı : Patatesler küp küp doğranıp bir tencereye alınır.Su ,sıvıyağ,tuz ve baharatlar arzu edilen miktarda katıp karıştırılır.Kısık ateşte patatesler pişene kadar kaynatılır.Patatesler pişmeden suyu azalırsa azar azar su ilave edilir.Eğer yoğurtlu servis yapılacaksa soğuması beklenir.Sade servis edilecekse tencerenin altı kapatılıp servis tabağına alınıp hemen servis yapılır.
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder