Malzemeler: 4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
125 gr. tereyağı veya margarin
7 yemek kaşığı şeker
İsteğe göre damla sakızı
2 paket piknik kakaolu bisküi
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt(kremşanti için)
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı: Tereyağı ve un kokusu çıkana kadar hafif ateşte kavrulur. Süt ve şeker ilave edilir kaynayıncaya kadar karıştırılır. Hindistan cevizi ve damla sakızı ilave edilir , 1-2 dk. pişirilip altı kapatılır. Eğer muhallebinin içinde topaklanmalar varsa mixer ile çırpılır.
Kakaolu bisküi mutfak robotunda un haline getirilerek , ıslatılmış kare veya dikdörtgen tepsiye yayılır. Üzerine sıcak muhallebi dökülür , eşit miktarda tepsiye yayılır. Üzerine ceviz serpip oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyulur. Servis yapmadan önce , muhallebinin üzerine hazırlanmış kremşanti sürülüp , eşit oranda dikdörtgen parçalara ayırılır. Rulo halinde sarılır.(Servisten 4-5 saat önce hazırlanması tavsiye edilir.)
Afiyet Olsun...
4 yemek kaşığı un
125 gr. tereyağı veya margarin
7 yemek kaşığı şeker
İsteğe göre damla sakızı
2 paket piknik kakaolu bisküi
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt(kremşanti için)
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı: Tereyağı ve un kokusu çıkana kadar hafif ateşte kavrulur. Süt ve şeker ilave edilir kaynayıncaya kadar karıştırılır. Hindistan cevizi ve damla sakızı ilave edilir , 1-2 dk. pişirilip altı kapatılır. Eğer muhallebinin içinde topaklanmalar varsa mixer ile çırpılır.
Kakaolu bisküi mutfak robotunda un haline getirilerek , ıslatılmış kare veya dikdörtgen tepsiye yayılır. Üzerine sıcak muhallebi dökülür , eşit miktarda tepsiye yayılır. Üzerine ceviz serpip oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyulur. Servis yapmadan önce , muhallebinin üzerine hazırlanmış kremşanti sürülüp , eşit oranda dikdörtgen parçalara ayırılır. Rulo halinde sarılır.(Servisten 4-5 saat önce hazırlanması tavsiye edilir.)
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder