29 Kasım 2012 Perşembe

Katmer Gözleme

Bilgisayar bozulupta birde araya soğuk algınlığından kaynaklanan hastalık girince sitede yayın yapmak zorlaştı ve ara vermek zorunda kaldım...2_3 yayından sonra ara vermek iyi olmadı ama bu arayı yapılacak yayınlar la telafi ederim umarım...
     Bügün yayınımıza yine kahvaltı sofralarında yada ikindi çaylarında yapılabilecek gözleme ...
 
           
Malzemeler :500 gr. un
                   1 paket kabartma tozu
                   Ilık su
                   Tuz
                   Tereyağı veya Margarin..
     Yapılışı :
                   Un ve kabartmatozu birlikte bir kaba elenir tuz atıp karıştırdıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.4 bezeye ayrılıp 10 dakika kadar dinlendirilir.Daha sonra servis tabağı büyüklüğünde açılarak yumuşamış tereyağı sürülür.Şekil 2 ve 3'de  görüldüğü gibi rulo yapılarak gül şeklinde sarıyoruz.Diğer bezelerede aynı işlem uygulandıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz..Yada bezeler hazırlanıp buzdolabına konur ne servis yapılacağı vakit çıkarılıp merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada alt_üst yapılarak pişirilir...üzerine hafif olarak tereyağı sürülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder