Bügün yayınımıza yine kahvaltı sofralarında yada ikindi çaylarında yapılabilecek gözleme ...
Malzemeler :500 gr. un
1 paket kabartma tozu
Ilık su
Tuz
Tereyağı veya Margarin..
Yapılışı :
Un ve kabartmatozu birlikte bir kaba elenir tuz atıp karıştırdıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.4 bezeye ayrılıp 10 dakika kadar dinlendirilir.Daha sonra servis tabağı büyüklüğünde açılarak yumuşamış tereyağı sürülür.Şekil 2 ve 3'de görüldüğü gibi rulo yapılarak gül şeklinde sarıyoruz.Diğer bezelerede aynı işlem uygulandıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz..Yada bezeler hazırlanıp buzdolabına konur ne servis yapılacağı vakit çıkarılıp merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada alt_üst yapılarak pişirilir...üzerine hafif olarak tereyağı sürülüp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder