20 Kasım 2012 Salı

Etli Pilav

   Bir ara makrube diye bir yemek paylaşımı olmuştu sitelerde , bir nevi ondan esinlenerek yaptığım bir pilav bu. Ben hem dana kuş başı ile yaptım , hem de tavuk eti ile , ikiside çok güzel oluyor. Tarifi benden yapması sizden ;)

Malzemeler: 300 gr. dana kuş başı
                   500 gr. pilavlım pirinç
                   1 adet havuç
                   1 adet kuru soğan
                   1 adet patates
                   Yarım su bardağı bezelye
                   Tuz , karabiber
                   1 ym kaş.tereyağı ve sıvıyağ
                   Avusturya ya ait bir baharat çeşnisi var aynı ölçülerde;zerdeçal,kişniş,zencefil,kimyon,toz acı biber,toz haline getirilmiş boyotu ve iyotlu tuzu karıştırıp bu karışımdan 1 çay kaşığı katıyoruz

Yapılışı: Sıvıyağ ve tereyağı karışımı tencereye konup orta ateş üzerinde kızdırılır.Kızgın  yağa etler ilave edilerek suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Suyunu çekincede biraz kavrulup sırayla kuru soğan,küp doğranmış havuç ve patates eklenir(patatesleri ayrı yerde kızartarakta yapabılırsiniz).tuzunu ve baharatları katarak kaynamış su ilavesi yapılır.haşlanmış bezelyeler eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.Demlendirildikten sonra servis tabağına alınıp mevsim salatası ve yoğurtla birlikte servis yapılır.
                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder