Bir ara makrube diye bir yemek paylaşımı olmuştu sitelerde , bir nevi ondan esinlenerek yaptığım bir pilav bu. Ben hem dana kuş başı ile yaptım , hem de tavuk eti ile , ikiside çok güzel oluyor. Tarifi benden yapması sizden ;)
Malzemeler: 300 gr. dana kuş başı
500 gr. pilavlım pirinç
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
Yarım su bardağı bezelye
Tuz , karabiber
1 ym kaş.tereyağı ve sıvıyağ
Avusturya ya ait bir baharat çeşnisi var aynı ölçülerde;zerdeçal,kişniş,zencefil,kimyon,toz acı biber,toz haline getirilmiş boyotu ve iyotlu tuzu karıştırıp bu karışımdan 1 çay kaşığı katıyoruz
Yapılışı: Sıvıyağ ve tereyağı karışımı tencereye konup orta ateş üzerinde kızdırılır.Kızgın yağa etler ilave edilerek suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Suyunu çekincede biraz kavrulup sırayla kuru soğan,küp doğranmış havuç ve patates eklenir(patatesleri ayrı yerde kızartarakta yapabılırsiniz).tuzunu ve baharatları katarak kaynamış su ilavesi yapılır.haşlanmış bezelyeler eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.Demlendirildikten sonra servis tabağına alınıp mevsim salatası ve yoğurtla birlikte servis yapılır.
Malzemeler: 300 gr. dana kuş başı
500 gr. pilavlım pirinç
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
Yarım su bardağı bezelye
Tuz , karabiber
1 ym kaş.tereyağı ve sıvıyağ
Avusturya ya ait bir baharat çeşnisi var aynı ölçülerde;zerdeçal,kişniş,zencefil,kimyon,toz acı biber,toz haline getirilmiş boyotu ve iyotlu tuzu karıştırıp bu karışımdan 1 çay kaşığı katıyoruz
Yapılışı: Sıvıyağ ve tereyağı karışımı tencereye konup orta ateş üzerinde kızdırılır.Kızgın yağa etler ilave edilerek suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Suyunu çekincede biraz kavrulup sırayla kuru soğan,küp doğranmış havuç ve patates eklenir(patatesleri ayrı yerde kızartarakta yapabılırsiniz).tuzunu ve baharatları katarak kaynamış su ilavesi yapılır.haşlanmış bezelyeler eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.Demlendirildikten sonra servis tabağına alınıp mevsim salatası ve yoğurtla birlikte servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder