6 Mayıs 2013 Pazartesi

AZERBAYCAN USULÜ PATATES KÖFTESİ



Sizlere bahsettiğim tarifim hazır...Her halükara karşı fotoğrafını çektim..tadı güzel olmasaydı  yorumumu yazıp paylaşmayacaktım...Bildiğimiz patates köftesi gibi biraz değişiklikler var..Birazda benim eklemelerim oldu...Eşimin ilk tadına baktığında ki yorumu ben böyle lezzet görmedim...:)
   Tarif bana ölçülü verilmedi ...Sadece ne katmam gerektiğini yazmıştı ...Ölçüleri kendim ayarladım ve gördüm ki tarif tuttu...Yanlız içine katılan un miktarından emin değilim.Takipçim ve bu tarifi benimle paylaşan Azerbaycan'dan Sevgili Ayka Aliyeva Hanım tarifi okuduğunda eksik olan malzeme varsa lütfen düzeltme me yardımcı olursa sevinirm..
  En kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyorum.Davet sofralarınızda bile gönül rahatlığı ile yer alabilecek bir tarif ...Lezzeti de çok güzel...Sos tarifte sos yoktu..pişirdikten sonra salata ve sosun çok yakışabileceğini düşündüm ki yerken doğru karar verdiğimi gördüm...
Artık fazla uzatmayayım sizi fazla sıkmak istemiyorum  veee tarife geçiyorum..
Malzemeler :
3 tane haşlanmış orta boy patates
2 yemek kaşığı un
1 tane küçük soğan
75 gr kıyma
tuz ,karabiber,kimyon,köri

kızartmak için
1 tane yumurta
galeta unu veya rondodan geçirilmiş ekmek içi
1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
2 yemek kaşığı unu bir teflon tavaya koyarak kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavurun.Daha sonra ocak üzerinden alarak bir kaba boşaltıp soğumaya bırakın.Bir küçük soğanı çok ince doğrayarak 2 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte kavurun.İçine kıymayı ekleyerek kavurma işlemine devam edin kıyma kavurunca ocaktan alın.unun üzerine haşlanmış patatesi rendeleyin,kıymayı ve baharatları katarak istenilen büyüklükte parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayarak bir kaba alın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.Sıvıyağı bir tavaya alarak kızdırın..Yumurtayı bir kaseye kırın iyice çırpın.bir tabağa da galeta ununu koyarak,patatesleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın..

  Marul,dereotu,taze soğan,salatalık ve kırmızı biber ile bir salata hazırlayın.

  Sos için:2 tatlı kaşığı yoğurt ,1 tatlı kaşığı mayonez,çok az sarımsak tozu ve çay kaşığının ucu ile balı karıştırın.Sunumu tamamen size ait ...Dahada zenginleştirebilirsiniz tarifi...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder