PASTA (ANNE KEKİ)
Benim memleketim de Kekin ismi pastaydı ben çocukken...Sonra Baba memur olupta yer yer gezince baktık ki bizim pastanın ismi birden oldu Kek :))) İçine katılan malzemelere göre de ismi farklı farklı söylenir olmuş....Ben yine bu isimle söylemek istedim...İçinde yoğurt olması daha hoş bir tat veriyor bana göre...BU kekin bir özelliğide tazeyken ayrı bir lezzetli ...bayatlayınca daha ayrı bir lezzet...Bu kek ziyan olacak diye korkmayın...Kalınca lezzeti daha bir güzelleşiyor.:) Yiyemediğiniz parçaları buzluğa kaldırıp zeminine kek gerektiren bütün tariflerinizde kullanabilirsiniz....Annem bu tarifi yaparken asla ölçü kullanmaz..Bana da bu şekilde öğretti....Umarım sizide göz kararı yaptığım ölçü ile yanıltmam...vereceğim ölçü ortaboy yuvarlak bir tepsi için...Eğer alüminyum bir tepsiniz varsa yaşadınız :)Çünkü bu pasta o tepside çok daha güzel kabarıyor.Sakın borcam tepside denemeyin kekiniz fazla kabarmaz.Veya benim yaptığım gibi küçük kek kalıplarında da yapabilirsiniz.Bir diğer özelliğide içinde Karbonat olması..Veya diğer bir ismi ile soda..
Malzeme:
1 kase yoğurt
3 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kase şeker
1 tatlı kaşığı karbonat (Bu tarifte kabartma tozu yok )
Aldığı kadar un
isteye bağlı olarak limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Yoğurt,şeker,yumurta ve sıvıyağ bir karıştırma kabına alınarak iyice çırpılır.Şeker eriyene kadar çırpın.Karbonatı(sodayı)bir yemek kaşığı su ile ıslatıp veya limon sıkarak asidini alıp karışıma ekleyin hemen unu ilave edip çok çırpmadan sadece kaşıkla karıştırarak ve alt üst yaparak(bu aşamada mikser kullanmayın )bolca sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye dökün.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirin.Ve en az ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın..
NOT: Kıvamı ;her zaman yaptığımız kek kıvamı gibi olmalı...
Benim memleketim de Kekin ismi pastaydı ben çocukken...Sonra Baba memur olupta yer yer gezince baktık ki bizim pastanın ismi birden oldu Kek :))) İçine katılan malzemelere göre de ismi farklı farklı söylenir olmuş....Ben yine bu isimle söylemek istedim...İçinde yoğurt olması daha hoş bir tat veriyor bana göre...BU kekin bir özelliğide tazeyken ayrı bir lezzetli ...bayatlayınca daha ayrı bir lezzet...Bu kek ziyan olacak diye korkmayın...Kalınca lezzeti daha bir güzelleşiyor.:) Yiyemediğiniz parçaları buzluğa kaldırıp zeminine kek gerektiren bütün tariflerinizde kullanabilirsiniz....Annem bu tarifi yaparken asla ölçü kullanmaz..Bana da bu şekilde öğretti....Umarım sizide göz kararı yaptığım ölçü ile yanıltmam...vereceğim ölçü ortaboy yuvarlak bir tepsi için...Eğer alüminyum bir tepsiniz varsa yaşadınız :)Çünkü bu pasta o tepside çok daha güzel kabarıyor.Sakın borcam tepside denemeyin kekiniz fazla kabarmaz.Veya benim yaptığım gibi küçük kek kalıplarında da yapabilirsiniz.Bir diğer özelliğide içinde Karbonat olması..Veya diğer bir ismi ile soda..
Malzeme:
1 kase yoğurt
3 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kase şeker
1 tatlı kaşığı karbonat (Bu tarifte kabartma tozu yok )
Aldığı kadar un
isteye bağlı olarak limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Yoğurt,şeker,yumurta ve sıvıyağ bir karıştırma kabına alınarak iyice çırpılır.Şeker eriyene kadar çırpın.Karbonatı(sodayı)bir yemek kaşığı su ile ıslatıp veya limon sıkarak asidini alıp karışıma ekleyin hemen unu ilave edip çok çırpmadan sadece kaşıkla karıştırarak ve alt üst yaparak(bu aşamada mikser kullanmayın )bolca sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye dökün.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirin.Ve en az ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın..
NOT: Kıvamı ;her zaman yaptığımız kek kıvamı gibi olmalı...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder