KATMER BOHÇA
Çayın yanına tatlı olur da tuzlu olmaz mı ? Katmer Poğaçamızda hazır...
malzeme :
2 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta(1 nin sarısı dışına )
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
20 gr. yaşmaya
Aldığı kadar un
150 gr.margarin veya tereyağı
beyaz peynir
Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınarak şeker ve tuz eklenir.Karıştırıp ortası havuz gibi açılır ve sıvıyağ yumurta , süt ve maya eklenir.Maya eritilene kadar sıvı malzemeler elle yoğrulur.Unuda alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.Mayalanması beklenmeden,hamur eşit olarak 16 parçaya ayrılır.8+8 olarak iki parçaya bölünür.Tereyağıda 14parçaya ayrılır.Bezeler tek tek tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yumuşamış yağ sürerek üst üste 8 tane olana kadar yapılır.En üstüne yağ sürülmez.Diğer bezeleri açarken yağlı hamuru kenarda dinlenmeye bırakılır.Bezeler bitince ilk yaptığımız hamuru alıp 70 cm çapında olana kadar elle çok bastırmadan ve ezmeden açılır.12 eşit parçaya ayrılır.Üçgen oluşan parçaların uçlarına beyaz peynir koyarak sigara böreği sarar gibi sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Diğer yağlı hamurada aynı işlem yapılıp üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
Not :Tarifte yoktu fakat bezeyi elle açarken üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirdim...
Çayın yanına tatlı olur da tuzlu olmaz mı ? Katmer Poğaçamızda hazır...
malzeme :
2 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta(1 nin sarısı dışına )
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
20 gr. yaşmaya
Aldığı kadar un
150 gr.margarin veya tereyağı
beyaz peynir
Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınarak şeker ve tuz eklenir.Karıştırıp ortası havuz gibi açılır ve sıvıyağ yumurta , süt ve maya eklenir.Maya eritilene kadar sıvı malzemeler elle yoğrulur.Unuda alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.Mayalanması beklenmeden,hamur eşit olarak 16 parçaya ayrılır.8+8 olarak iki parçaya bölünür.Tereyağıda 14parçaya ayrılır.Bezeler tek tek tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yumuşamış yağ sürerek üst üste 8 tane olana kadar yapılır.En üstüne yağ sürülmez.Diğer bezeleri açarken yağlı hamuru kenarda dinlenmeye bırakılır.Bezeler bitince ilk yaptığımız hamuru alıp 70 cm çapında olana kadar elle çok bastırmadan ve ezmeden açılır.12 eşit parçaya ayrılır.Üçgen oluşan parçaların uçlarına beyaz peynir koyarak sigara böreği sarar gibi sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Diğer yağlı hamurada aynı işlem yapılıp üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
Not :Tarifte yoktu fakat bezeyi elle açarken üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirdim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder