Malzemeler: 500 gr. ıspanak
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
Tuz , karabiber
Arzuya göre sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurt
Köfte harcı için:
250 gr. kıyma
1 tane yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1 tane rendelenmiş soğan
Çeyrek demet maydanoz
Tuz , karabiber , kimyon
1 diş sarımsak
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Köfte malzemelerinin hepsi karıştırılıp yoğurulur ve buz dolabında dinlenmeye bırakılır. Ispanaklar yıkanıp küçük küçük doğranır. 1 tavaya az sıvıyağ konup yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Üzerine julien doğranmış havuç ilave edilir, 1-2 dakika sotelendikten sonra ıspanak ilave edilir, suyu çekilinceye kadar pişirilir. Servis tabağına konur , ılınınca üzerine yoğurt gezdirilir.
Buz dolabından çıkartılan köfte harcını fındık büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Un serpilmiş kabın içine bırakarak , köftelerin unlanmasını sağlıyoruz. Kızgın yağda pişiriyoruz , kağıt havlu serilmiş bir kaba çıkartıp fazlalık yağı alındıktan sonra yoğurtlu ıspanağın üzerine köfteleri bırakıyoruz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder