FIRIN KANAT
Mangal tadında fırın kanat...
Mangal yasağı olan bir yerde yaşıyorsanız ve biz Türklerin vazgeçilmez alışkanlıklarından biriyse ve hem memlekete hem mangala özlem duyuyorsak pikniklik alanlara gidemezsek,balkonumuzu pikniklik alan yapar birde fırına kanat atar pişiririz..Sonrada kollarımızı kıvırıp ellerimizle tadını çıkara çıkara yeriz...He o mangal ateşinin tadını bulamazsak ta çarelerin tükenmediğini öğretiriz kendimize
Çocuklarla birlikte yine Mangal krizimizin tuttuğu bir andı..Birgün önceden hazırlayıp buzdolabımda beklettim..Ertesi günü önce fırınla sonra da midemizle buluşturdum :)Biz çok beğendik.Sizlerinde beğeneceğini umut ederek tarife geçiyorum...Yalnız mutlaka buzdolabın da dinlendirin...,
Malzeme :
2 kilo kanat
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası (ben ikisini bir arada kullandığım için )
1 tatlı kaşığı yoğurt (isteye bağlı)
Kırmızı toz biber,kimyon,karabiber,kekik,nane,köri (eğer varsa)
çemen (marketlerde 7 çeşit baharat bir poşet içerisinde satılıyor)
sarımsak
yapılışı:Baharatlar ve ölçüleri tamamen sizin damak tadınıza bağlı olarak kullanın...Saydığım bu bahartlar tavuk ta çok yakıştığı için sıraladım..ben hepsini kullandım..Tavuk kanatlarını tütsüleyip yıkıyoruz.Süzgeç içerisinde sularının süzülmesini sağlıyoruz.Buzdolabına koyabileceğiniz bir kabın içerisine bütün malzemeyi koyarak iyice karıştırıyoruz.Tavuk kanatlarını ekleyip harmanlıyoruz.Kabın ağzını örterek buzdolabına kaldırıyoruz.Ertesi günü yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavuk kanatlarını dizip 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Benim zeytin yağlı yaprak sarmam ve Dolma biberim vardı..Birlikte servis yaptım...
Mangal tadında fırın kanat...
Mangal yasağı olan bir yerde yaşıyorsanız ve biz Türklerin vazgeçilmez alışkanlıklarından biriyse ve hem memlekete hem mangala özlem duyuyorsak pikniklik alanlara gidemezsek,balkonumuzu pikniklik alan yapar birde fırına kanat atar pişiririz..Sonrada kollarımızı kıvırıp ellerimizle tadını çıkara çıkara yeriz...He o mangal ateşinin tadını bulamazsak ta çarelerin tükenmediğini öğretiriz kendimize
Çocuklarla birlikte yine Mangal krizimizin tuttuğu bir andı..Birgün önceden hazırlayıp buzdolabımda beklettim..Ertesi günü önce fırınla sonra da midemizle buluşturdum :)Biz çok beğendik.Sizlerinde beğeneceğini umut ederek tarife geçiyorum...Yalnız mutlaka buzdolabın da dinlendirin...,
Malzeme :
2 kilo kanat
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası (ben ikisini bir arada kullandığım için )
1 tatlı kaşığı yoğurt (isteye bağlı)
Kırmızı toz biber,kimyon,karabiber,kekik,nane,köri (eğer varsa)
çemen (marketlerde 7 çeşit baharat bir poşet içerisinde satılıyor)
sarımsak
yapılışı:Baharatlar ve ölçüleri tamamen sizin damak tadınıza bağlı olarak kullanın...Saydığım bu bahartlar tavuk ta çok yakıştığı için sıraladım..ben hepsini kullandım..Tavuk kanatlarını tütsüleyip yıkıyoruz.Süzgeç içerisinde sularının süzülmesini sağlıyoruz.Buzdolabına koyabileceğiniz bir kabın içerisine bütün malzemeyi koyarak iyice karıştırıyoruz.Tavuk kanatlarını ekleyip harmanlıyoruz.Kabın ağzını örterek buzdolabına kaldırıyoruz.Ertesi günü yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavuk kanatlarını dizip 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Benim zeytin yağlı yaprak sarmam ve Dolma biberim vardı..Birlikte servis yaptım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder