10 Kasım 2013 Pazar

KEBAP SALATASI


  Her türlü yemeğin yanında özellikle kebap ,pide veya lahmacun türü yemeklerin yanında rahatlıkla sunum yapılabilecek bir salata ...farkı ise sadece biraz görsellik yoksa bu salatayı ayrı kılacak bir özelliği yok..
  yemeğimiz oldu salatamız eksik kalmasın...
 4_5 yaprak marul veya kıvırcık
3 adet kuru soğan 
3 adet domates
6-7 dal maydanoz
Sos için :
zeytin yağı ,limonsuyu ,tuz,nar ekşisi,sumak,kırmızı tozbiber ve bul biber.                                      
   


Marullar sirkeli suda temizlenmesi beklenirken bu arada yemeklik soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tuzlayıp ovarak bir kenarda bırakıyoruz..Marulları çok ince olmayacak şekilde doğrayıp servis tabağına alıyoruz ve ortasını açıyoruz.Soğanları sudan geçirip ,suları süzülünce bir kaba alıp üzerine maydanozları çok ince doğruyoruz,limonsuyu,tuz sumak,zeytinyağı,nar ekşisi ve çok az pulbiber ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırıp marulların ortasına yerleştiriyoruz domatesleri dilimleyip kenarlarına diziyoruz..Limon dilimleri ile servis yapıyoruz.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder